DPSHTRR

You are here

Avion i vjetër ushtarak në Automotive Fair Albania

Që të vegjël adhurojmë helikat, fluturidhat, ëndrrat me pilotë e sa herë shtangnim me sytë nga qielli për të shquar heroin e imagjinatës - avionin, magjinë pezull në ajër.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor falenderon  "SHEGA TRANS SHA" dhe Z. Ervin Shijaku që mundësuan për  Automotive Fair këtë pamje dhe prezencë legjendare, gjithashtu për gatishmërinë, impenjimin dhe koston në krijimin e kësaj skenografie të rrallë e të gjallë. 

Analiza mbi Sigurinë Rrugore Për Periudhën Kohore Janar-Maj 2022 

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka përgatitur analizën mbi sigurinë rrugore për periudhën kohore Janar-Maj 2022. 

Puna për sigurinë rrugore, koordinimi, masat ndërgjegjësuese, masat policore, sistemet, risitë teknologjike, ndryshimet shtrënguese në akte dhe përmirësimet e sektorit të lejeve të drejtimit, po japin në vijimësi rezultate pozitive.

Në një krahasim të bërë me të njëjtën periudhë në vitin 2021, ka rezultuar me 17%  viktima më pak.  

Drejt Përfundimit Investimet Në DRSHTRR Korçë

Janë drejt përfundimit punimet në kantierin e Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Korçë. Ky kompleks i drejtorisë rajonale është ndëtuar tërësisht i ri, me kushte dinjitoze për shërbimet e transportit rrugor që do të ofrohen në qarkun juglindor.

Ky investim për transformimin rrënjësor të automotorizimit shqiptar eshtë zhvilluar me fondet 100% nga vetëfinancimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor.

 

Mesazh Për Humbësit E Të Gjitha Pikëve të Lejes Së Drejtimit

Të gjithë personat, të cilët do të jenë humbës të të gjitha pikëve në lejen drejtimit, me aktet e reja në fuqi për të rifituar të drejtën për ta patur sërish, duhet të regjistrohen nga e para në autoshkollë e t’i rinënshtrohen testit teori-praktikë.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka pritur 13 rastet e para, ku u paraqitën vetëm 6 aplikantë. Këta aplikantë nuk arritën dot të kalojnë testin e teorisë dhe do t'u duhet të shkojnë në autoshkollë për t’u ripërgatitur.      

Investimet në DRSHTRR Sarandë

Drejtoria e Përgjitshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka arritur të rikuperojë truallin e zaptuar të Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Sarandë, duke ndërtuar infrastrukturën nëntokësore, ndriçimin e sistemime të hapësirave të brendshme dhe ato të jashtme.

Punimet në këtë drejtori po vijojnë me shtresat dhe asfaltimin e plotë të territorit funksional, me synimin pë të përmirësuar ndjeshëm  kushtet e punës për qytetarët e personelin.

Rreth 355 Targa Retro u prodhuan në Automotive Fair Albania

Rreth 355 targa retro u prodhuan nga punonjësit e palodhur të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimit të Transportit Rrugor, në çadrën punishte, aq të dashur nga vizitorët e shumtë këtë fundjavë, tek Automotive Fair Albania, në Expocity.

 Porosi dhe kompozime me dedikime, të cilat u prodhuan në çast.

 Fondet nga shitja shkojnë për projekte e programe edukative, Retro-në e aktivitete kulturore automotive. 

Rikualifikimi Tërësor i Ambienteve të Testimit Pranë Qendrës së Kontrollit Teknik/ Tirana 2 (NSHRAK)

Vijon puna për rikualifikimin tërësor të ambienteve të testimit pranë Qendrës së Kontrollit Teknik, Tirana 2 (NSHRAK), me synim përmirësimin e ndjeshëm të kushteve të punës për qytetarët e personelin.

 Ndërhyrjet në termoizolim, sistemime, instalime të reja për monitorimin interaktiv dhe në mobilimin plotësisht të ri, janë pjesë e programit për transformimin rrënjësor të shërbimeve të transportit rrugor.

 Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor falenderon qytetarët për mirëkuptimin.

Forum dhe Dëgjesë për Projektin Automoto Park Albania

Brenda Automotive Fair Albania u zhvillua forumi dhe dëgjesa e dytë për projektin ambicioz të Automoto Park Albania.

Kjo dëgjesë u zhvillua me grupe interesi, ekipe, klube, federatë, ekspertë e të ftuar nga bota e automoto-sportit. 

Me orë të  tëra gjatë këtij eventi u zhvilluan prezantime, pērditësime me informacione për statusin aktual të projektit, pyetje-përgjigje dhe diskutime. 

Hapësira Retro në Automotive Fair Albania

Në Automotive Fair Albania krijimi i hapësirës dhe ekspozimi i dedikuar historikut të Retro-s, u ndërtua me synimin që vizitorët të rindërtonin kujtime dhe përvoja, të rinjtë të njiheshin me vlerat e së shkuarës.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor për krijimin e kësaj hapësire falenderon:  

Znj. Rejina Çystri për mundësimin e objekteve  historike nxitën kuriozitet ndër vizitorë.

Z. Marjo Mahmutaj për mjetin që vuri në dispozicion për skenografinë e këndit Retro.

Fëmijët dhe Transporti Publik

Tek panairi i Automotive Fair Albania, për dy ditët e fundjavës, Stacioni Bashkia Tiranë - Agjencia Mbrojtjes së Konsumatorit priti pasagjerët e vegjël, për t'iu shpjeguar me dashuri disa rregulla të transportit publik me argëtim duke i përfshirë në role të ndryshme.

 

Të pasionuarit Pas Sportit Motorik Në Automotive Fair Albania

E diela e datës 19 qershor në  Automotive Fair ka qenë super dinamike, me Karting, Slalom, Cross Kart, sporte si një portë aksesi për të pasionuarit pas sportit motorik.

Në gamën e FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) motorsport, ky format garash po rritet me një ritëm fenomenal, në të cilin shoferët trajtojnë një kart përmes një kursi me pengesa me një shpejtësi të kontrolluar.

 

Në Forumin Pasioni Retro

Në Automotive Fair  Albania, forumi "Pasioni Retro" shërbeu si një platformë për njohjen midis komunitetit Retro dhe klubeve të huaja.

Në këtë forum u bashkëbisedua mbi platforma të tjera ndërkombëtare të koleksionimit të mjeteve me interes historik dhe u ndanë sugjerime dhe përvoja të koleksionimit dhe restaurimit mes pjesëmarrësve.

Forumi Dita e Karrierës

Në Automotive Fair Albania,  me përfaqësues nga institucionet shtetërore dhe nga sistemi arsimor profesional, u zhvillua Forumi "Dita e Karrierës" ku u diskutua mbi sfidat e reja në tregun automotiv, kualifikimi dhe aftësimi i të rinjve në përputhje me sfidat e reja në tregun e punës, kualifikimi dhe aftësimi i të rinjve në përputhje me kriteret e bizneseve.

Virtual Reality Room në Automotive Fair Albania

Në Automotive Fair Albania do të gjeni dhe Virtual Reality Room, dhomëza ku mund të shkëputeni nga realiteti për pak çaste, e të krijoni botën tuaj virtuale pa limit.

Në këtë hapësirë do të gjeni gjithashtu edhe GBi Health & Safety Academy, ku mund të përjetoni përmes simulatorëve, raste të aksidenteve rrugore si një mënyrë sensibilizimi për kujdesin në rrugë.

Objektivat Kryesore të Forumit të Sigurisë Rrugore në Automotive Fair Albania

Pjesë e forumeve të organizuara në panairin e inovacionit mbi botën automotive, ishte edhe forumi i "Sigurisë Rrugore".

Objektivat kryesore që ky forum kishte në fokus:

  • Njohja e praktikave dhe programeve më të mira ndërkombëtare për sigurinë rrugore.
  • Përmbledhja e plotë e mundësive dhe mekanizmave për të zhvilluar me sukses programe inovative të lëvizshmërisë së sigurt rrugore.
  • Angazhim i palëve të interesuara për një axhendë të përbashkët të ruajtjes së sigurisë rrugore, përmes bashkëpunimit të sektorit publik dhe privat.

Forumi Start-Up & Inovacion Në Automotive Fair Albania

Gjatë zhvillimit të forumit  "Start-Up & Inovacion", në Automotive Fair Albania, ndër shumë diskutimesh, fokus kryesor patën temat mbi kreativitetin, inovacionin dhe sipërmarrësit e rinj si modele të suksesshme biznesi dhe historish frymëzimi.

Zhvillimi i teknologjisë dhe orientimi drejt komunikimit digjital, globalizimi i tregut dhe ndërveprimi i lartë me konsumatorin përtej kufijve, digjitalizimi i shërbimeve, po i shtyjnë gjithmonë e më shumë të rinjtë drejt nismave e sfidave të guximshme të sipërmarrjes.

Forumi Transporti Publik & Lëvizshmëria e Gjelbër

Rritja e cilësisë së shërbimit të transportit publik, digjitalizimi i shërbimeve të transportit rrugor, zhvillimi i politikave mjedisore për uljen e ndotjes, transporti alternativ dhe disa histori suksesi nga kompani që kanë implementuar prodhimin e energjisë elektrike, ishin disa nga çështjet që u prezantuan dhe u diskutuan në takimin e sotëm së bashku me shoqatat e transportit dhe ekspertë të fushës.

Çmimi i madh i Tiranës/ Dita e Dytë

 Në hapësirën e aktiviteteve dedikuar fëmijëve, u organizua për të dytën herë rradhazi me ambasadorët e vegjël të sigurisë rrugore, "Çmimi i madh i Tiranës".

Motorsport Event/Ndarja e Çmimeve

Aktiviteti i motorsportit, i cili u zhvillua pranë Exposity-it në  Automotiv Fair Albania Pasioni, morri vëmendje të madhe nga publiku. Fuqitë e secilit motor, kombinuar me energjinë e djemve të Rally Albania, dhuruan një spektakël të mirëfilltë, si në pistat ndërkombëtare.

Automotive Fair Albania.

Mbrëmje Magjike Pranë Automotiv Fair Albania

Mbrëmje magjike pranë Automotiv Fair Albania nga komuniteti automotiv.

 Atmosferë plotë ngjyra dhe energji në Expocity, ku aktiviteti do zgjasë plot 3 ditë, me aktivitete e surpriza.

 Hyrja do të jetë e lirë për publikun.

Supermoto në Automotive Fair Albania

Shaqja Supermoto u zhvillua ne Automotive Fair Albania.

Ndiqni programin në web dhe zgjidhni aktivitetin që doni të ndiqni.

Aktivitete plot në Expocity me show-n e rradhës dhe muzikë.

www.automotivefairalbania.al

Klasat e Pedalimit dhe Sigurisë Rrugore në Automotive Fair Albania

Dita e shtunë nisi me klasën e pedalimit dhe këndit të sigurisë rrugore. Aktivitet që do të zhvillohet dhe ditën e diel pranë në Expocity-t në Automotive Fair Albania.

Fëmijët edukohen duke mësuar biçikletën dhe sinjalistikat kryesore për të ecur të sigurtë në rrugë, si këmbësorë,  çiklistë dhe drejtues automjeti në të ardhmen.

 

Mini Gran Premio - Gara e Vogëlusheve për Çmimin e Madh të Tiranës

Dita e shtunë nisi me garën e vogëlushëve Mini Gran Premio - për Çmimin e Madh të Tiranës. Shoqërues në këtë garë ishte edhe personazhi i tyre preferuar Pipi.

Ky aktivitet do të zhvillohet sërish më datë 19 Qershor, diën e diel, në orën 9:00 për një garë të dytë, pranë Expocity-it.

 

Linjë Direkte Për Në Automotive Fair Albania Pranë Expocity

Për të gjithë qytetarët, të cilët dëshirojnë të vizitojnë Panairin Automotive Fair Albania, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka vendosur në dispozicion, një linjë direkte për të lehtësuar transportin tuaj, për datat 18-19 Qershor, të cilin e gjeni pas "Muzeut Historik Kombëtar".

Shfletoni galerinë për të ndjekur oraret.

 

Surpriza në Expocity 17-19 Qershor

Këtë fundjavë, në panairin e parë automotiv që do të organizohet në Expocity më datë 17-19 Qershor do të ketë shfaqje dhe befasi, të cilat nuk duhen humbur.

Show, muzikë, adrenalinë e pasion, nostalgji dhe argëtim në Automotive Fair Albania.

Për më shumë, njme programin: www.automotivefairalbania.al 

 

Njoftim, Dita e shtunë, e datës 18.06.2022

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor njofton se dita e shtunë, e datës 18.06.2022, do të jetë ditë pune vetëm për Drejtorinë Rajonale të Shërbimit të Transportit Rrugor Tiranë, nga ora: 08:00-16:00.

Për pagesën online të taksave të mjetit, vizitoni: www.dpshtrr.gov.al

Emisioni MCN Economy- I ftuar Zv. Drejtori i DPSHTRR Z. Endri Haxhiu

Zv. Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, Z. Endri Haxhiu, ka qenë i ftuar në emisionin MCN Economy, ku ka  të folur mbi mjetet elektrike dhe lehtësirat e krijuara nga i Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, për regjistrimin e tyre.

Për më shumë nga fjala e tij, vizitoni:

 KOSHI GROUP LLC- Unik Në Rajon Për Prodhimin e Aksesorëve të Mjeteve- Pjesëmarrje në AFA

Përaqësuesit e KOSHI GROUP LLC - Carbon fiber solutions, i cili është unik në rajon për prodhimin e aksesorëve për mjetin tuaj, themeluar në vitin 2014, do të jenë pjesë e eventit  Automotive Fair Albania 17-19 Qershor, Expocity, Tiranë.

 

 

 

Forumi AutoMoto Park Albania në Automotive Fair Albania

Formula 1 në Shqipëri?!  Le ta mendojmë të kryer.

Një ëndërr e shumëpritur që Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, së shpejti mendon ta bëjë realitet.

Ky hap historik për automotorizimin shqiptar, për edukimin mbi sigurinë rrugore dhe motosportin, si dhe për promovimin e kulturës automotive, do shpalosë idetë më 19 Qershor, ora 17:00,  pranë Expocity, në Automotive Fair Albania.

Znj. Lira Pipa Folëse në Forumin e Karrierës në Automotive Fair Albania

Përballë një paragjykimi për institucionet shtetërore, sfidohemi nga shembuj suksesi të të rinjve në karrierë, të cilët zgjedhin të kontribuojnë për një të mirë publike në vendin e tyre.

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga