Green DPSHTRR

You are here

Punonjësit e DRSHTRR Gjirokastër Mbjellin Pemë në Parkun e Viroit

Parku i Viroit do të jetë edhe më i gjelbër pranverën që vjen!

Për këtë kontribuan punonjësit e Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Gjirokastër, duke mbjellë pemë në një nga zonat më atraktive për turistët dhe vendasit. 

Nuk mund të mungonte edhe këtë fundvit ky kontribut kaq i vyer nga punonjësit e Drejtorisë Rajonale Gjirokastër.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor falendeon ekipin që u solidarizua me këtë nismë.

Flota e Mjeteve Green 2019-2022 (Shtator)

Falë vëmendjes dhe incentivave të Qeverisë Shqiptare për nxitjen dhe promovimin e lëvizjes ekologjike, kemi rezultate fantastike drejt mobilitetit GREEN në vitet e fundit! 

 Plot 518 mjete 100% elektrike, ose +1300% nga viti 2019, janë regjistruar të reja, për herë të parë, në 9-mujorin janar-shtator 2022.

 Rreth 1,379 mjete numëron flota vendase All-Electric në Shtator 2022, ose ndryshe +688% nga viti 2019.

 Plot 15,448 autovetura të regjistruara për herë të parë me kategori mjedisore >= Euro5, gjatë janar-shtator 2022 (+112% nga viti 2019).

Dita Botërore e Pastrimit

Në vijim të fushatës të Ditës Botërore të Pastrimit, e cila synon të mobilizojë qytetarët, institucionet, bizneset në aksione pastrimi për të larguar sa më shumë mbeturina nga natyra dhe në këtë mënyrë të përçojë mesazhin për mbrojtjen e mjedisit nga ndotja, bëri bashkë si pjesë të aksionit të pastrimit të gjitha Drejtoritë Rajonale nga veriu në jug të Shqipërisë, si dhe punonjës nga Ambasada Ukrainës, Njësia Administrative numër katër në Tiranë, duke dhënë mesazhin se një mjedis i pastër është përgjegjësi qytetare.

Mjedisi i pastër - përgjegjësi e të gjithëve.

Fillimi i Javës Evropiane të Lëvizshmërisë Vjen Plot Aktivitete

Fillimi i javës Evropiane të Lëvizshmërisë, sjell një sërë aktivitetesh dhe evente të cilat promovojnë lëvizjet alternative nëpër rrugët e qytetit Tirana është një ndër qytetet më aktive në promovimin e përdorimit të biçikletës, duke lehtësuar lëvizjen e tyre me korsi të dedikuara.

Dita botërore e pastrimit!

Drejtoria e Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor në Ditën Botërore të Pastrimit do t'i bashkohet nismës së Green Line Albania për pastrimin e Shqipërisë!

Secilin prej jush mund të jetë pjesëmarrës duke ndërmarrë nisma individuale apo në grup për largimin e sa më shumë mbeturinave nga rrugët e lagjes, qytetit, fshatit, si dhe nga akset kombëtare. Mjaftojnë vetëm 4 hapa të thjeshtë për t’u bërë pjesë:

- Zgjidhni vendin ku do të zhvilloni aksionin tuaj;

Siguria Rrugore në shkollën "Servete Maçi", Tiranë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor vijon rrugën e gjatë të edukimit të brezave me dashurinë për natyrën si një domosdoshmëri për t’u rritur të shëndetshëm dhe të lumtur!

Siguria Rrugore në South Outdoor Festival, Borsh!

Orët edukative të Sigurisë Rrugore i bashkohen aventurës së radhës së South Outdoor Festival!

Përmirësimi i mobilitetit në Shqipëri!

Shkëputur nga fjalimi i Drejtorit të Përgjithshëm të Drejtorisë së Përgjithshme të Transportit Rrugor në Panairin e Mjedisit, Energjisë dhe Transportit!
 

Jo qarkullim me targa të pavlefshme!

    Përshëndesim Policinë Rrugore të Tiranës për luftën që po vijon të kryejë ndaj mjeteve rrugore me targa të pavlefshme! I bëjmë thirrje atyre që kujtojnë se ky aksion do ndalet, që të mos luajnë me rregullat e qarkullimit rrugor!

Të dashur qytetarë!

Greqia përshëndet projektin e Automoto Parkut në Elbasan!

    Kënaqësi kur fqinjët jugorë na përmendin për punë e projekte të mira, me efekt rajonal e përtej kufijve tona! Komuniteti grek i automotosportit do të jetë gjithashtu përfitues i një infrastrukture të mirëfilltë si e Automotoparkut të Elbasanit, nga pozicioni strategjik gjeografik dhe si standarde sigurie e teknike!

 

Selia qendrore DPSHTRR drejt rinovimit!

    Kënaqësi që në zbatim të Lejes Zhvillimore nga KKT dhe shpronësimit për interes publik që çliron përfundimisht projektin e selisë së re qendrore të DPSHTRR nga makthi i së shkuarës, sot finalizuam sëbashku me studion fituese që përfaqëson Stefano BOERI Architetti, detajet funksionale e teknike të një vepre gjurmëlënëse arkitektonike e të ndërtimit administrativ model që do t’i shtohet kryeqytet

Ta Pastrojmë Shqipërinë- DPSHTRR i bashkohet nismës

   

Në prag të festave të nëntorit, DPSHTRR iu bashkua nismës “Ta Pastrojmë Shqipërinë”!

Falenderojmë kolegët e DRSHTRR Fier dhe Sarandë që u solidarizuan me nismën! 

Patriotizëm nuk është vetëm ta duash vendin tënd, por edhe të respektosh e të mbash pastër ambientin ku jetojmë!

Projektet edukative mbi Sigurinë Rrugore

  

Krenohemi në këto 2 vjet për të gjitha nismat, projektet dhe eventet edukative për sigurinë rrugore!

22 PRILLI- DITA NDËRKOMBËTARE E TOKËS

DITA E TOKËS

Ta duam, ta respektojmë e ta mbrojmë planetin tonë çdo ditë! 

#EarthDay

 #22Prill 

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga