DPSHTRR

You are here

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës!

Nëse jeni një i ri apo e re nga mosha 21- 26 vjeç dhe keni përfunduar ciklin e parë të studimeve “Bachelor”, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju nxit të aplikoni në:

Transformimi total i DRSHTRR Vlorë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor vijon transformimin rrënjësor të çdo dege e zyre ku marrin shërbime qytetarët shqiptarë! E nuk mund të mbetej pas edhe Qarku i Vlorës, i cili prej kohësh në tërësi ka p/suar një rilindje urbane e infrastrukturore.

Pamje e Punimeve për Rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju uron fundjavë të bukur me pamjet e punimeve për rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK, në Drejtorinë  Rajonale të Shvrbimeve të  Transportit Rrugor në  Tiranë.  

Bëhet 1 vit i plotë qëkur ky shërbim i kaloi kësaj drejtorie, e në 12 muaj janë transformuar 8 Qendra të  Kontrollit Teknik: Vlorë, Shkodër, Sarandë, Gjirokastër, Fier, Laç, Dibër dhe Berat - Dimal.

Emisioni ‘Shkurt dhe Shqip’ të MCN TV / I Ftuar Ervin Berxolli, Mbi Botimin e  Retro – Koleksioni Shqiptar.

Në emisionin ‘Shkurt dhe Shqip’ të MCN TV nga Eljan Tanini, i ftuar Ervin Berxolli, mbi botimin e  Retro – Koleksioni Shqiptar.

Ja se cila është makina me të cilën lëvizte Enver Hoxha gjatë Luftës së Dytë Botërore. Por kush e ka atë sot?

Kur Reshat Arbana lëvizte me një Cadillac të vitit 56! Si ka mundësi?!

E thërrisnin "Morri" ose në Korçë "Izaura"! Ja se cila është makina e famshme ku policët nuk të rrihnin dot edhe aq shumë brenda saj .

Një bazë amerikane në Shqipërinë komuniste! Etj, etj….

A E DINI SE?

A E DINI SE?

  • 30,786 qytetarë janë kualifikuar për herë të parë me leje drejtimin e kategorisë B për 6-mujorin e parë të 2022.
  • 34% më shumë krahasuar me vitin 2018.
  • 44% nga drejtuesit e rinj të kualifikuar janë femra.

 Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2018, kjo shifër është rritur 62% më shumë. 

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor u uron shofereve të rinj udhëtim të mbarë.

Ford Model A e vitit 1931/ Automjeti Më i Vjetër që Merr Statusin Retro

Ditë e veçantë sot për Regjistrin e Mjeteve Historike.

Komisioni Retro vlerësoi automjetin më të vjetër, pjesë tashmë e këtij Regjistri, sjellë në Shqipëri nga Mr. Fritz Liebig.

Ford Model A e vitit 1931, është pasardhës i Model T e u prodhua në harkun kohor 1928-1931.

Ky mjet që tashmë do të gëzojë statusin Retro është një prej automjeteve që atëherë u quajtën ‘the first Regular cars’.

 

90,142 certifikime për errësimin e xhamave të mjeteve rrugore pranë DPSHTRR që nga Dhjetori 2019

Plot 90,142 certifikime për errësimin e xhamave të mjeteve rrugore janë kryer pranë Drejtorisë së Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor nga Dhjetori 2019 deri sot.

Xhamat e errësuara me materiale të homologuara ndihmojnë për:

Zëri Yt Dëgjohet

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor po ndjek nga afër pranë drejtorive rajonale perceptimin e qytetarëve dhe sugjerimet që mund të adresojnë për shërbimet që kjo drejtori ofron.

Duke nxitur komunikimin direkt në sportele me qytetarët dhe duke dëgjuar sugjerimet e tyre, kjo drejtori priret të përmirësojë shërbimet.

 

Nga 1 Qershori Kartat e Tahografit me 60% Ulje Tarife

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka nisur nga 1 Qershori lëshimin e kartave të Tahografit me 60% ulje tarife, duke e ofruar 40 Euro nga 100 Euro që kushtonte.

Karta e Tahografit mund të merret për 10 ditë nga 30 ditë që vononte përpara duke e shpejtuar procesin me 67% kursim kohe, falë rikonceptimit të shërbimit nga kjo drejtori.

Në muajin e parë të aplikimit të risive:

671 aplikime ose 227% më shumë se mesatarja mujore.

Njoftim

Njoftim mbi komunikimin me emailin zyrtar të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor. 

Për të vijuar komunikimin me qytetarët, bizneset apo instititucionet e tjera, drejtoria ka vendosur në dispozicon adresën e email-it: dpshtrr@dpshtrr.al  deri në momentin që sulmi kibernetik ndaj platformave të jetë plotësisht i mbrojtur në rrjetet digjitale.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju faleminderon për mirëkuptimin.

Rrëzohen Në Ritestim Humbësit e Të Gjitha Pikëve Të Leje Drejtimit

Në ditën e sotme pranë Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor është paraqitur grupi i 3-të i testimit për norma sjellje, për ata shkelës të rëndë të rregullave të qarkullimit që me aktet e reja në fuqi për të rifituar të drejtën e patentës duhet të regjistrohen nga e para në autoshkollë e t’i rinënshtrohen testit teori-praktikë.

Transformimi i DRSHTRR Vlorë

Transformimi në formë e përmbajtje i shërbimeve të transportit rrugor për qarkun e Vlorës ka përfunduar,  (Bashkitë: Vlorë, Selenicë, Himarë) ku i shërbehet 36,622 mjeteve rrugore aktive dhe 58,383 drejtuesve të mjeteve, në një rajonale që e mbylli vitin 2021 me 133,428 shërbime.

 Realitet i prekshëm i një përpjekjeje 2-vjeçare për kushte optimale pune për punonjësit dhe komoditet për qytetarët, për informatizim e siguri, për rikonceptim e lehtësim praktikash, për përmirësime e thjeshtësim procesesh me efekt uljen e kostove dhe kursimin e kohës për përfituesit e shërbimeve.

Si të marrim patentën? Ndiqni udhëzimet dhe rregullat

A e dini se çdo ditë në Shqipëri ndalohen nga Policia Rrugore 5.4 persona mesatarisht sepse drejtojnë mjete rrugore pa Leje Drejtimi? Rreth 974 arrestime janë realizuar vetëm për 6-mujorin janar-qershor 2022 (në 181 ditë).

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor punon që sektori i autoshkollimit të rrisë cilësinë, që procesi i marrjes së leje drejtimit të jetë transparent, i qartë e i kuptueshëm, që testimi të jetë objektiv, i drejtë e që të kthejmë besimin tek mësimi dhe të heqim fobitë e zakonet e shkuara. Ndaj ftojmë publikun të mirëinformohet.

Siguria Rrugore me kampistët e KHA Summer Camp Escape Together

Siguria Rrugore e mbyll javën me kampistët e vegjël të KHA Summer Camp "Escape Together".

Larg vapës dhe zhurmës së qytetit, bashkë me Policinë Bashkiake, simuluam situata trafiku për të mësuar sjelljet e duhura në rrugë si këmbësorë dhe si drejtues mjeti. Mësuam tabelat dhe sinjalistikat, gjithashtu edhe sensibilizimin ndaj një prej problemeve më të zakonshme të kohës, si ndalimi i  përdorimit të telefonit gjatë përdorimit të mjetit.

Investimet Në Qendrën e Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor u kërkon ndjesë të gjithë qytetarëve për punimet e zgjatura për rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK, në  Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Tiranë, së fundmi edhe me problemet e sulmit kibernetik që pamundësoi rezervimin e radhës mes e-Albania (shërbim ky i rikthyer nga dita e djeshme).

Po punohet  për përfundimin e punimeve për kushte më bashkëkohore pune e shërbimi për punonjësit dhe qytetarët e Tiranës.

Rezervo Kontrollin Teknik Në E-Albania

Të nderuar qytetarë, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju bën me dije se tashmë ju mund të rezervoni Kontrollin Teknik të Mjetit Tuaj në platformën e-Albania.

Për shkak se ende po punohet për rikthimin e plotë të funksionalitetit të platformës e-Albania, konfirmimi i rezervimit të shërbimit mund të mos vijë në adresën tuaj të e-mail.

Rezervimi juaj do të jetë i vlefshëm.

OLDTIMER & RETRO FEST

Maratona kulturore e mjeteve historike që nisi në Prizren dhe vijoi rrugëtimin e saj drejt Durrësit, Parkut Arkeologjik të Apollonisë dhe qytetit të Fierit.

Edicioni i 17-të i Oldtimer Fest promovoi jo vetëm mjetet historike, elementet e kulturës e muzikës, por edhe zonat me interes turistik në Kosovë e Shqipëri duke ftuar pjesëmarrësit pasionantë të koleksionit nga Hungaria, Sllovenia, Mali i Zi, Serbia, Maqedonia e Veriut, si dhe me të ftuar specialë nga Italia dhe Franca.

Investime në DRSHTRR Durrës

Fotot e galerisë tregojnë  gjendjen e trashëguar  pas 11 vites nga SGS, deri në muajin Maj 2021 të Qendrës së Kontrollit Teknik, në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor në Durrës.

Në  këtë qark me bashkitë Durrës, Krujë, Shijak, Kavajë, janë 98,020 mjete rrugore aktive, dhe renditet  i dyti në rang vendi.

Brenda pranverës 2023, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, në dakortësi me Bashkinë Durrës, do të fillojë me rikualifikimin urban përreth, zgjidhjen e parkimeve dhe aksesit më komod për qytetarët. 

Analizë Mbi Sigurinë Rrugore Janar-Qershor 2022

Puna për sigurinë rrugore, koordinimi, ndërgjegjësimi, masat policore, sistemet, risitë teknologjike, ndryshimet shtrënguese në akte dhe përmirësimet e sektorit të Leje Drejtimit japin në vijimësi rezultatet pozitive.  Edhe për janar-qershor 2022 shifrat flasin qartë për progres të qendrueshëm. 

Në një krahasim të bërë me të njëjtën periudhë në vitin 2021, kemi 15% më pak viktima ose e thënë ndryshe 16 fatalitete më pak si 6-mujor.

Ndërhyrjet Tërësore Rikualifikuese Të QKT Në DRSHTRR Sarandë

Edhe pak për përfundimin e ndërhyrjes tërësore rikualifikuese të Qendrës së Kontrollit Teknik në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Sarandë, për kushte bashkëkohore pune e shërbimi për punonjësit dhe qytetarët e jugut.

Investimi nga vetëfinancimi si ent, pjesë e paketës së ndërhyrjes transformuese të Shërbimeve të Transportit Rrugor anembanë vendit.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor falenderon qytetarët për mirëkuptimin gjatë ditëve kur shërbimi vijon.

Fondi i Mbledhur Nga Shitja e Targave Suvenir DPSHTRR Ia Dedikon Ukrainës

Çdo ndihmë është një akt fisnik, dhe ju tuajin e keni shprehur përmes porosive të targave suvenir, menjëherë pasi fondi i këtyre targave suvenir iu dedikua Ukrainës.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor mundësoi që vlera e grumbulluar nga shitja e këtyre targave, xhest simbolik por shumë domethënës, të shkonte si ndihmë ndaj popullit të Ukrainës duke ia dorëzuar këtë fond Ambasadorit të Ukrainës në Shqipëri, Z. Volodymyr Shukrov, me praninë e Kryetarit të Bashkisë Fier, Z. Armando Subashi si pritës i aktivitetit OldTimer & Retro Fest2022.

Njoftim: Rikthehen Si Normalisht Shërbimet Në Të Gjitha DRSHTRR-të

Të nderuar qytetarë!

 Në të gjitha Drejtoritë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor janë rikthyer si normalisht të gjitha shërbimet.

Vini Re : Mund të ketë luhatje të herëpashershme, për këtë arsye Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor duke ju falenderuar, kërkon mirëkuptimin tuaj për këtë situatë.

 

Oldtimer Fest nisi në Prizren

Është organizuar në Prizren Oldtimer Fest. Mjete historike nga Kosova, Shqipëria, Hungaria, Sllovenia, Mali i Zi, Serbia, Maqedonia e Veriut. Mjetet retro u ndalen të dielën, ora 18:00 në shëtitoren “Vollga”, Durrës e të hënën në qytetin e Fierit.

Ky udhëtim i përvitshëm promovon jo vetëm mjetet historike, elementet e kulturës e muzikës, por edhe lidhjen e ngushtë midis dy vendeve, përmes pasionit për koleksionimin

DPSHTRR Nis Shërbimin e Ri Të Targave me Formate dhe Dimensione Të Reja

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka nisur shërbimin risi të targave me formate dhe dimensione të reja.

Ka Nisur Lëshimi i Formatit Të Targave HCC

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor  ka nisur lëshimin e formatit të targave HCC, për Konsujt e Nderit në Republikën e Shqipërisë, një risi që i jep statusit në fjalë një targë të re, të veçantë, ndryshe nga adesivi HCC që jepej me procedurën e vjetër krahas targës standard

Trupi i Konsujve të Nderit mund të porosisë edhe targë jashtë serie apo me përzgjedhje brenda këtij formati. 

Gjithashtu targat HCC do të ofrohen edhe me dimensionet e formatit amerikan dhe të zvogëluara (si varianti i vogël italian përpara).

Njoftim

Të nderuar qytetarë. 

Në vijim të njoftimit zyrtar nga Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, Shqipëria po përballet me sulme kibernetike të sinkronizuara dhe të sofistikuara nga jashtë vendit. 

Poligon Publik Testimi Dhe Një Qendër Edukimi E Formimi Për Kursantë Projekti Më I Ri I DPSHTRR

Një Poligon publik testimi manovrash parkimi në kushte optimale por edhe një qendër edukimi e formimi për kursantë e subjekte të interesuara për simulime reale dhe virtuale, është projekti konkret më i ri i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugorr në Prezë.

Një tjetër investim që provon rëndësinë e fokusit tonë tek rritja e standardeve të procesit të testimit për Leje Drejtimit, monitorimit dhe transparencës, modernizimit të proceseve të shërbimit që lidhet me autoshkollat dhe kursantët për lejedrejtimi.

993 Shkarkime Të Aplikacionit Leje Drejtimi DPSHTRR Në Play Store Në Vetëm 1 Javë

Janë shënuar plot 993 shkarkime të aplikacionit “Leje Drejtimi DPSHTRR” në Play Store në vetëm 1 javë nga koha e lançimit të këtij aplikacioni të domosdoshëm nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor. 

Për të gjithë individët që po mësojnë për të dhënë testin e teorisë për të marrë  Lejen e Drejtimit, simulimi online i testit zyrtar të Lejes së Drejtimit është praktika më e mirë për të mësuar.

Shqyrtimi I Projektligjit Mbi Ndryshime Në Kodin Rrugor Të Republikës Së Shqipërisë

 Në Parlament, u diskutua mbi nismën e Deputetit Taulant Balla për disa ndryshime përmirësuese në Kodin Rrugor, të cilat sjellin lehtësi për afatet e Leje Drejtimit për qytetarët dhe rritje sigurie rrugore për të gjithë individët që janë pajisur për herë të parë me Leje Drejtimi, në harmonizim me praktikat më të mira të shumë vendeve të Bashkimit Europian dhe në një linjë me ekspertët dhe me kërkesat e kohës.

 

 

Rally Albania- Edicioni i 18

Rally Albania, është një nga eventet më të rëndësishme motorsportive në Shqipëri. 

Rreth 330 garues nga 26 shtete që përshkuan 1,900 kilometra në vijën Durrës-Dragobi-Pogradec-Berat-Tiranë.

Një eksperiencë unike e cila i dedikohet më guximtarëve e më pasionantëve të adrenalinës.

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga