DPSHTRR

You are here

Transformimi i Shërbimeve të Transportit Rrugor

 Automotorizimi Shqiptar sot njeh momentin më të mirë historik sa i takon investimeve infrastrukturore, standardeve të shërbimit për qytetarët dhe subjektet, kushteve të punës për punonjësit e sigurinë për arkivat, proceset e sistemet.

Fotot nga rajonalja e re e Korçës, kompleks tërësisht i ri me vetëfinancim nga Drejtoria ePërgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor për 74,000 drejtuesit e mjeteve rrugore të bashkive Korçë, Devoll, Kolonjë, Maliq, Pogradec dhe Pustec, ku projeksioni është që të kryejmë rreth 150,000 shërbime, si qark, gjatë vitit 2023.

Analiza mbi Sigurinë Rrugore: Janar-Korrik 2022 

Analiza mbi Sigurinë Rrugore: Janar-Korrik 2022 

Muaji Korrik ka rezultuar muaji me më pak viktima në aksidente rrugore në historinë e automotorizimit.

 Në këtë muaj janë shenjuar :

  • Më pak aksidente rrugore nga drejtuesit nën 25 vjeç të mjeteve.
  • Më pak aksidente rrugore me pasoja dhe më pak fatalitete.
  • Më pak qytetarë të përfshirë në aksidente rrugore me pasoja.

 Ulja e numrit të aksidenteve rrugore për këtë 7-mujor referuar statistikave zyrtare.

Këndi Edukativ i Sigurisë Rrugore iu bashkua Festivalit të Skulpturave të Rërës në Velipojë

Në një event me artistë ndërkombëtarë, në një nga destinacionet më turistike të kësaj vere, i bashkohemi familjeve pjesëmarrëse me sensibilizmin për sigurinë në rrugë, përmes simulimeve të situatave rrugore të përshtatura për fëmijë të grupmoshave të ndryshme. 

Na gjeni sërish nesër, pranë skulpturave të rërës, në LAS Art Festival.

Siguria rrugore është e rëndësishme në çdo moshë.

 

Certifikata e Re e Kontrollit Teknik po Nxjerr në Pah të Gjitha Ndërhyrjet Abuzive me Kilometrazhin

Çdo ditë, në Qendrat e Kontrollit Teknik anembanë vendit, po evidentohen raste flagrante të mjeteve me odometër (kilometrazh) të ulur, me ndërhyrje abuzive, të cilat po bllokohen pas analizës së historikut nga sistemet tona deri në korrigjimin e odometrit. Të gjitha mjetet që rezultojnë me anomali në odometër pajisen me certifikatë kolaudimi vetëm pas rregullimit të statusit të kilometrave, si edhe u shënohet historiku real në certifikatë.

Luiza Gega - Kampionia e Europës kthehet në Atdhe

Shembulli i përkushtimit, pasionit e sakrificës sjell në shtëpi  për herë të parë medaljen e artë në atletikë.

Përshëndetje nga Retro për Kampionen e Evropës Luiza Gega

Përshëndetje nga Retro për Kampionen e Evropës, Luiza Gega,

Cadillac Eldorado Big Block, i vitit 1973 nga Dauti Garage.

Orët edukative të Sigurisë Rrugore bashkohen në Festivalin e Skulpturave të rërës në Velipojë

Orët edukative të Sigurisë Rrugore i bashkohen aventurës së radhës në Festivalin e Skulpturave të rërës në Velipojë.

Në datat 24-27 Gusht, artistë ndërkombëtarë nga e gjithë bota, do t’i bashkohen këtij eventi, i cili organizohet për herë të parë në Shqipëri.

Kjo është një mundësi e mirë, që teksa eksploroni skulpturat gjigande dhe pak plazh në rërën fantastike të Velipojës, fëmijët tuaj të angazhohen në një aktivitet zbavitës dhe edukativ.

Rinovimi i CAP/ Tashmë 86% më Lirë dhe Brenda Ditës

Rinovimi i CAP, tashmë 86% më lirë dhe brenda ditës.

Rinovimi i Certifikatës së Aftësimit Profesional (CAP) për të gjithë drejtuesit e mjeteve të transportit rrugor të mallrave dhe të pasagjerëve, realizohet shumë më shpejt dhe shumë më lirë! DPSHTRR njofton se nga përshpejtimi i rinovimit të CAP përkundrejt kostove më të ulëta do të përfitojnë vetëm për vitin 2022 rreth 13,703 drejtues mjetesh të transportit të mallrave dhe të pasagjerëve me leje drejtimi të kategorive C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E dhe DE. 

Katalogu RETRO, një dhuratë e veçantë

Katalogu RETRO, një dhuratë e veçantë për t’jua dhuruar ose sugjeruar miqve tuaj vizitorë, në këtë sezon pushimesh. Shqipëria e fragmentuar në rrugëtimin e automotorizimit, përmes  fotografive historike, përshkrime mjetesh e ndjesi nostalgjie, marrë nga arkivat e koleksionistëve, kinematografisë shqiptare e sënduqe të tjera plot histori. 

Mund ta bëni tuajin në libraritë Adrion Ltd në Sheshin “Skënderbej” dhe në Aeroportin e Rinasit.

*Shkruar në shqip dhe anglisht. 

Qendra e Kontrollit Teknik e DRSHTRR Sarandë në Kushte Optimale Pune e Shërbimi

Qendra e Kontrollit Teknik, në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Sarandë është në kushte optimale pune e shërbimi, pas ndërhyrjes tërësore rikualifikuese, brenda dhe jashtë, me standarde bashkëkohore për punonjësit dhe qytetarët e jugut. Investimi nga vetëfinancimi si ent, pjesë e paketës së ndërhyrjes transformuese të Shërbimeve të Transportit Rrugor anembanë vendit.

Certifikata e re e Kontrollit Teknik

Tashmë, Certifikata e re e Kontrollit Teknik që lëshohet në çdo Qendër Kontrolli Teknik, është e një modeli tërësisht evropian, në përputhje me Direktivën 2014/45/BE. 

Certifikata e re e Kontrollit Teknik nuk do të lejojë

Janë shtuar tregues të elementeve si:

DPSHTRR: Rinovimi i CAP, tashmë 86% më lirë dhe brenda ditës! 

Rinovimi i Certifikatës së Aftësimit Profesional (CAP) për të gjithë drejtuesit e mjeteve të transportit rrugor të mallrave dhe të pasagjerëve, realizohet shumë më shpejt dhe shumë më lirë. Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor (DPSHTRR) njofton se nga përshpejtimi i rinovimit të CAP përkundrejt kostove më të ulëta do të përfitojnë vetëm për vitin 2022 rreth 13,703 drejtues mjetesh të transportit të mallrave dhe të pasagjerëve me leje drejtimi të kategorive C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E dhe DE.

Raporti i Kontrollit Teknik: Janar - Korrik 2022

Në këtë 7-mujor në Qendrat e Kontrollit Teknik janë paraqitur për testim 205,355 mjete, nga të cilat:
Automjete (4+1/8+1) 83.5%
Kamion 9.1%
Motomjete 4.7%
Autobus 1.4%
Rimorkio 1.1%
Mjete ndërtim/punë toke 0.2%
61,993 (30.2% e totalit te mjeteve) janë ngelur/refuzuar, për problematika si: mangësi vizuale e funksionale, sistemi i frenimit, sistemi i drejtimit, sistemi i shkarkimit të gazrave, etj.
Mjetet e rrezikshme për jetën e të gjithë përdoruesve të rrugës nuk e kalojnë dot më Testin e Kontrollit Teknik!

 A.M. GENERAL, Humvee - 1988 Merr Vlerësim Kalues Për Statusin Retro

Disa nga mjetet që aplikuan për statusin Retro, në komisionin e radhës, ku vlerësim kalues fitoi vetëm mjeti nr. 1 në listë. Mjetet e tjera do të riparaqiten pas një restaurimi më të plotë.

1.  A.M. GENERAL, Humvee - 1988

2.  Jaguar, Sovereign - 1988

3.  Chevrolet, Corvette - 1981

4.  Ford, Mustang - 1965

5.  Mercedes Benz, 280 - 1977

Kontrolli Teknik në DRSHTRR Dibër

Kontrolli Teknik, në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Dibër, me rregull e në kushte optimale për nevojat e Qarkut verilindor, ku janë 41,000 drejtues mjetesh nga katër bashkitë Dibër, Bulqizë, Klos dhe Mat.

Shërbimi i Kolaudimit ofrohet me përgjysmim kostoje për qytetarët, falë zgjatjes së vlefshmërisë së certifikatës për autoveturat dhe disa kategori mjetesh rrugore, ku iu kursen atyre kohën dhe shpenzimet.

VoxPop / Qytetarët shprehen pozitiv për shërbimin e kontrollit teknik në DRSHTRR Durrës

Qytetarët shprehen pozitiv për shërbimin e Kontrollit Teknik (Kolaudimi) në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Durrës, ku janë zgjatur oraret e rezervimit për ditët, e hënë - e premte: 08:00-18:00 dhe ku  është shtuar shërbim edhe ditën e shtunë: 08:00-13:00.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ofron një ndihmesë në rezervimin e kontrollit teknik në Qendren e Kontrollit Teknik në  Tiranë (NSHRAK, Fushë-Prezë), Durrës, Elbasan dhe Korçë, përmes kontaktit direkt (edhe Whatsapp) me zyrën e informacionit tonë në numrin: +355 68 80 15 833

Aplikacioni “Leje Drejtimi DPSHTRR”!

Aplikacioni “Leje Drejtimi DPSHTRR” nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor është shkarkuar 1,570 herë në Play Store në muajin e parë të lançimit! 

Po mëson për Testin e Teorisë që të marrësh Lejen e Drejtimit?

Provoni veten me Aplikacionin e ri, më të shpejtë e më të plotë, të Simulimit Online të Testit Zyrtar të Lejes së Drejtimit!

Intervista e Z. Gonxhja në RTSH 24!

Drejtori i Përgjithshëm i Drejtorisë së Përgjithshme të Transportit Rrugor, Z. Blendi Gonxhja, në një intervistë për RTSH 24, është shprehur mbi Lejen e re të Qarkullimit dhe përfitimet e saj, duke konstatuar që kjo Leje e re e Qarkullimit tashmë është 40% më lirë për 160,000 qytetarë. 

Z. Gonxhja vijoi duke folur për Qendrat e Kontrollit Teknik, transparencën me qytetarët dhe sa i rëndësishëm është transformimi i Drejtorive Rajonale, në mënyrë që qytetarët dhe punonjësit të ndihen më të vlerësuar e më të respektuar!

Transformimi i DRSHTRR Korçë!

Në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Korçë po vijojnë punimet për vijëzimet dhe sinjalistikën orientuese në oborrin e kompleksit tërësisht të ri!

Qytetarët e qarkut juglindor, ku ka 72,688 drejtues mjeti nga Bashkitë e Korçës, Devollit, Kolonjës, Maliqit, Pogradecit dhe Pustecit, janë të vetëdijshëm për gjendjen e rajonales së vjetër pa një hapësirë shërbimi, pa parkim, e ku kontrolli fizik bëhej në rrugë!

Vijon transformim rrënjësor i Automotorizimit Shqiptar, anembanë vendit!

Dita Ndërkombëtare e Rinisë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju uron Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Rinisë! 

Gjatë 7 muajve të fundit, Janar - Korrik 2022, janë pajisur për herë të parë me Leje Drejtimi 25,362 të rinj shqiptarë, ndër to 57% djem dhe 43% vajza! 

Zëri Yt Dëgjohet!

Për shkak të fluksit të lartë të shërbimeve me domosdoshmëri prezence fizike të qytetarëve në sportelet e Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, këta të fundit kanë rritur vigjilencën, kontrollin, angazhimin dhe monitorimin krah për krah me qytetarët, për të marrë përshtypjet e tyre në kohë reale, dhe për të përmirësuar performancën e stafit.

Sipas monitorimeve në terren dhe përmes telefonatave, rreth 98.3% e qytetarëve të anketuar, kanë mbetur të kënaqur, dhe brenda 30 minutave, 89.5% e tyre kanë marrë shërbim, pa pritur orë të gjata në radhë. 

Si e vlerësojnë qytetarët shërbimin e Kontrollit Teknik në Durrës?

Qytetarët shprehen pozitiv për shërbimin e Kontrollit Teknik (Kolaudimi) në DRSHTRR Durrës, ku kemi zgjatur oraret e rezervimit për ditët: 
E Hënë - E Premte: 08:00-18:00 dhe ku shtuam shërbim edhe të Shtunën: 08:00-13:00! 


Gjithashtu DPSHTRR ofron një ndihmesë në rezervimin e kontrollit teknik në QKT-të Tiranë (NSHRAK, Fushë-Prezë), Durrës, Elbasan dhe Korçë, përmes kontaktit direkt (edhe Whatsapp) me zyrën e informacionit tonë në:
+355 68 80 15 833
Ky kontakt shërben për rastet kur nuk funksionon rezervimi përmes platformës e-Albania! 

Rikualifikim i QKT Gjirokastër!

Kushte optimale pune e shërbimi edhe në Qendrën e Kontrollit Teknik në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Gjirokastër, pas rikualifikimit tërësor të ambienteve të brendshme e të jashtme, për qytetarët e Qarkut me 7 bashki: Gjirokastër, Tepelenë, Përmet, Dropull, Këlcyrë, Libohovë dhe Memaliaj, ku bëjnë pjesë 19,963 mjete dhe 39,638 drejtues mjeti.

Investimi 100% nga vetëfinancimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, pjesë e paketës së ndërhyrjes transformuese të Shërbimeve të Transportit Rrugor anembanë vendit!

 

Transformimi i QKT Fier!

Në rrugën e transformimit epokal të Shërbimeve të Transportit Rrugor Shqiptar është drejt përfundimit rikualifikimi tërësor i Kompleksit të Kontrollit Teknik e Fizik në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Fier! Kushtet jo të denja për të trashëguara e fatkeqësisht aspak të largët për 67,000 drejtuesit e mjeteve të qarkut të Fierit, tashmë mbeten një kujtim i hidhur! Rikualifikim i kushteve të punës në infrastrukturë, pajisje teknologjike po përmirësojnë ndjeshëm performancën e punonjësve dhe shërbimin e marrë nga qytetari!

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës!

Nëse jeni një i ri apo e re nga mosha 21- 26 vjeç dhe keni përfunduar ciklin e parë të studimeve “Bachelor”, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju nxit të aplikoni në:

Transformimi total i DRSHTRR Vlorë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor vijon transformimin rrënjësor të çdo dege e zyre ku marrin shërbime qytetarët shqiptarë! E nuk mund të mbetej pas edhe Qarku i Vlorës, i cili prej kohësh në tërësi ka p/suar një rilindje urbane e infrastrukturore.

Pamje e Punimeve për Rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju uron fundjavë të bukur me pamjet e punimeve për rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK, në Drejtorinë  Rajonale të Shvrbimeve të  Transportit Rrugor në  Tiranë.  

Bëhet 1 vit i plotë qëkur ky shërbim i kaloi kësaj drejtorie, e në 12 muaj janë transformuar 8 Qendra të  Kontrollit Teknik: Vlorë, Shkodër, Sarandë, Gjirokastër, Fier, Laç, Dibër dhe Berat - Dimal.

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga