Përgjegjesi Sociale

You are here

Ora Edukative e Sigurisë Rrugore Për Vitin 2023 Nisi Me Nxënësit e Shkollave "Katund i Ri" Në Kashar Dhe "Alush Bardhi" Në Farkë

Rinisën për këtë vit aktivitetet e Sigurisë Rrugore me shkollat "Katund i Ri" në Kashar dhe "Alush Bardhi" në Farkë. 

Fëmijët mësuan rregullat bazë të sigurisë rrugore nga ekipi i specializuar i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, e më pas kaluan në cirkuitin e improvizuar për t'u njohur me tabelat kryesore të qarkullimit.

DPSHTRR dhe Bashkia Elbasan Mbështetje për Familjen Skora në Fshatin Karalluk të Elbasanit

Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimeve të Transportit Rrugor, Z. Blendi Gonxhja së bashku me stafin e Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor dhe me Kryetarin e Bashkisë Z.

Ekipi i DRSHTRR Berat Dhuron

Ekipi i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, shembull dhe aktiv ndaj përgjegjësisë sociale.

Drejtoria Rajonale  e Shërbimeve të Transportit Rrugor Berat u erdhi në ndihmë disa prej familjeve më në nevojë, për t’u ngrohur sado pak sofrat dhe zemrat këtë fundvit!

 

DRSHTRR Korçë dhuron lodra për fëmijët e vegjël të kopshtit "Stinët"

Momentet festive nga ekipi i Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve Të Transportit Rrugor Korçë ku shkëmbyen buzëqeshje në ditët e gëzuara të fundvitit me fëmijët e vegjël të kopshtit "Stinët"me lodra e pako!

 

Stafi i DRSHTRR Shkodër Dhuron Për Familjet Në Nevojë

Këtë fundjavë, ekipi i Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Shkodër u solidarizua vullnetarisht për të kontribuar me ndihma ushqimore për të qenë sa më afër dhe për të plotësuar sadopak sofrat e familjeve në nevojë në këto ditë festash!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor falenderon ekipin e kësaj drejtorie rajonale për këtë veprim solidar! 

 

 

 

DPSHTRR në Universitetin e Tiranës për Workshopin e Organizuar me Temë “Menaxher Marketingu në Shqipëri”

Së shpejti, në sajë të marrëveshjes mes Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor dhe Fakultetit të Ekonomisë të Universiteti i Tiranës, do të rrisim bashkëpunimin për zhvillimin e praktikave profesionale me studentët, të cilët do të njihen më afër me tregun e punës dhe shërbimet që ofrohen në administratën publike, domosdoshmërinë e të rinjve të kualifikuar në fushat e komunikimit dhe marketingut digjital për përmirësimin e shërbimeve me qytetarët e shumë projekte të reja e mundësi trajnimesh e anketimesh mbi shërbimin.

Gëzuar Ditën Kombëtare të Rinisë

Dhurata më e bukur që mund t'i bëjmë një kombi, është një rini e edukuar dhe plot me ëndrra për të ardhmen!

Gëzuar Ditën Kombëtare të Rinisë!

Festat e fundvitit erdhën në DRSHTRR Berat

Dhjetori 2022 e gjen Beratin me drejtorinë e re rajonale të shërbimeve të transportit rrugor, me kushte optimale për qytetarët e subjektet që shërbehen si edhe për punonjësit e kësaj drejtorie.

Videoja e mëposhtme është përgatitur nga stafi i kesaj drejtorie:  https://fb.watch/hgEHQxIlUf/

Automotorizimi Shqiptar ju uron Gëzuar Ditën e Pavarësisë

Le të përkujtojmë sot rrugën e gjatë të përshkruar e të festojmë atdhedashurinë kudo që ndodhemi.

Urimet e Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor  bashkohen në këto data të shënuara për Shqipërinë.

Gëzuar shqiptarë!

Një video përshëndetëse:  https://www.youtube.com/shorts/6b2Nb2y9dlI

Stafet e DRSHTRR Berat dhe Elbasan Dhurojnë Gjak

Drejtoria Rajonale e Shërbimeve të Trasnportit Rrugor Berat dhe Elbasan vazhdojnë traditën e familjes së madhe të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor. Gjithmonë krah atyre që kanë nevojë për gjak duke treguar qytetari dhe humanizëm.

Faleminderit nga ekipit që u solidarizua me këtë nisëm!

Bëj dhuratën që shpëton jetë, dhuro gjak.

Ora e Sigurisë Rrugore me Fëmijët e Shkollës Jo-Publike “ELITE”, në Vlorë

Shirat nuk e pengojnë programin tonë edukativ!  U zhvillua ora e sigurisë rrugore me fëmijët e shkollës jo-publike “ELITE”, në Vlorë, me ushtrimet në klasë, në pamundësi të simulimit jashtë. 

Si pedalues, këmbësorë dhe si shofera nesër, duhet që qysh të vegjël të njihemi me rregullat dhe rrezikun e përdorimit të rrugës, me sinjalistikën bazë e me rëndësinë e kujdesit për veten dhe për të tjerët.

Rezultate Pozitive në Uljen e Viktimave në Aksidentet Rrugore

Rezultatet pozitive nuk bien nga qielli, ato arrihen me punë.

Bashkëpunimi mes Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor dhe Policisë Rrugore, krah për krah me organizatat vullnetare të Edukimit mbi Sigurinë Rrugore e Trafikun, ka sjellë një shkallë të re ndërgjegjësimi e vetëdijeje mbi rrezikun dhe përgjegjësinë, mbi sjelljen në qarkullim rrugor, duke paraprirë panoramën fantastike të rënies së qendrueshme të aksidenteve rrugore.

Krahasuar me një vit më parë, në 9-mujorin e 2022-shit, 29 jetë njerëzish të fituara. 

Aktivitet në Javën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Viktimave nga Aksidentet Rrugore

Në Javën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Viktimave nga Aksidentet Rrugore, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor në bashkëpunim me Policinë Rrugore, Kryqin e Kuq Shqiptar, Bashkia Tiranë, GBi & Safety Academy dhe Swedish Program: "Strengthening Community Policing in Albania"- SCPA, Task-Forca e Transportit Rrugor, sjellin një sërë aktivitetesh ndërgjegjësuese mbi sigurinë rrugore.

Këndi Edukativ i Sigurisë Rrugore në Shkollën "Skënder Libohova" dhe "Gjergj Kastrioti" në Lushnjë dhe Krujë

Këndi Edukativ i Sigurisë Rrugore vijon rrugëtimin me orët edukative në mbarë Shqipërinë.

Ndalesa e radhës ka qenë në qytetin e Lushnjës me shkollën "Skënder Libohova" dhe në Krujë me shkollën "Gjergj Kastrioti". 

Qëllimi i këtij programi është të mësojë rregullat bazë të qarkullimit rrugor duke u njohur më nga afër me tabelat dhe sinjalistikat, situatat në trafik me semaforin, kthesat, rrethrrotullimet, vijëzimet për kalimin e këmbësorëve e përparësitë në rrugë.

Edukimi që nis që në vegjëli, na bën qytetarë shumë të përgjegjshëm të së nesërmes.

Punonjësit e DRSHTRR Tiranë/ Durrës dhe DTSH Dhurojnë Gjak

Njihuni me heronjtë e ditës.

Punonjës të Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Tiranë, Durrës dhe Drejtorisë së Targave dhe Shtypshkrimeve, të ndërgjegjësuar mbi rëndësinë që mbart kjo nismë sa humanitare aq edhe qytetare, dhanë kontributin e tyre vullnetar për dhurimin e gjakut, për t’u ardhur në ndihmë të gjithë atyre në nevojë.

Një falenderim dhe mirënjohje stafit të përkushtuar të Qendrës Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, për profesionalizmin gjatë ushtrimit të detyrës së tyre humane.

Dhuroni gjak! Shpëtoni jetë!

Takim Bashkëpunimi me Ambasadoren e Polonisë, Znj. Monika Zuchniak-Pazdan

Z. Blendi Gonxhja, Drejtor i Përgjithshëm i Drejtorisë së Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, së bashku me staf nga kjo drejtori,  ka realizuar  takimin me Ambasadoren e Polonisë, Znj.

Siguria Rrugore me Vogëlushët e Shtëpisë së Fëmijës Vlorë

Në Shtëpinë e Fëmijës, Vlorë, organizuam një orë edukative mbi Sigurinë Rrugore. Fëmijë të grupmoshave të ndryshme, mësuan përmes argëtimit, lojërave dhe librave të përshtatur për ta, normat dhe rregullat bazë të përdorimit të rrugës.

Le të kujdesemi që çdo fëmijë të ketë mundësi të barabarta për t’u rritur denjësisht në një mjedis të sigurt dhe të shëndetshëm.

Stafi i DPSHTRR i Bashkohet Edicionit të 6-të të Maratonës në Kryeqytet

Adrenalinë! Sfidë! Emocion!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor i bashkohet edicionit të 6-të të eventit më të madh sportiv në qytet. Mes 2500 vrapuesve ishin edhe përfaqësues nga kjo drejtori.

Vrapojmë për paqen! Sot dhe çdo ditë të vitit!

Për familjen, për shoqërinë, për komunitetin!

Stafi i DPSHTRR Dhuron Gjak

Dhurimi i gjakut, një mision kaq i rëndësishëm dhe fisnik, prej disa vitesh tashmë është kthyer në një traditë në këtë, dhe kjo me qëllimin e vetëm për t’i ardhur në ndihmë të gjithë atyre që kanë nevojë për gjak. 

Si çdo vit, edhe këtë vit stafi i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, i ndërgjegjësuar mbi rëndësinë që mbart kjo nismë sa humanitare aq edhe qytetare, dha kontributin e tij vullnetar në përkrahjen e kësaj nisme. 

Siguria Rrugore me shkollën "Jani Minga"

Nuk ka investim me kthim më të lartë, sesa edukimi e formimi aktiv. Me nxënësit e shkollës “Jani Minga” në Këndin e Sigurisë Rrugore, në ambientet e jashtme të shkollës së mesme industriale "Pavarësia", Vlorë, ku edukojmë fëmijët mbi rregullat e trafikut rrugor dhe këshillat mbi sigurinë rrugore në hapësirën e posaçme që simulon qarkullimin me sinjalistikat e duhura rrugore. Përfshirja që të vegjël, dhe që në bankat e shkollave, rrit vetëdijen e ndërgjegjësimin.

DPSHTRR Solidarizohet me Tetorin Rozë

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor solidarizohet me "Tetorin Rozë", muajin kushtuar ndërgjegjësimit dhe sensibilizimit të popullatës mbi Kancerin e Gjirit, në rritjen e vëmendjes dhe mbështetjes për vetëdijen, zbulimin dhe trajtimin e hershëm, si dhe kujdesin për këtë sëmundje. 

Statistikat tregojnë se përhapja e kancerit të gjirit është 1 në 8 femra.

Zbulimi i hershëm është kura më efektive për kancerin e gjirit!

DPSHTRR Një Institucion Miqësor ndaj Katërputroshëve

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Kafshëve, sjellim vëmendjen tek kujdesi dhe mirëqenia e tyre në rang global.

Prej 97 vitesh tashmë, me një komunitet individësh, organizatash dhe institucionesh, ku bëjmë pjesë edhe ne, lobohet për ndërgjegjësimin dhe kultivimin e një ambienti të përshtatshëm #petfriendly për të ofruar kushte mikpritëse për katërputroshët.

Dita Botërore e Pastrimit

Në vijim të fushatës të Ditës Botërore të Pastrimit, e cila synon të mobilizojë qytetarët, institucionet, bizneset në aksione pastrimi për të larguar sa më shumë mbeturina nga natyra dhe në këtë mënyrë të përçojë mesazhin për mbrojtjen e mjedisit nga ndotja, bëri bashkë si pjesë të aksionit të pastrimit të gjitha Drejtoritë Rajonale nga veriu në jug të Shqipërisë, si dhe punonjës nga Ambasada Ukrainës, Njësia Administrative numër katër në Tiranë, duke dhënë mesazhin se një mjedis i pastër është përgjegjësi qytetare.

Mjedisi i pastër - përgjegjësi e të gjithëve.

Fillimi i Javës Evropiane të Lëvizshmërisë Vjen Plot Aktivitete

Fillimi i javës Evropiane të Lëvizshmërisë, sjell një sërë aktivitetesh dhe evente të cilat promovojnë lëvizjet alternative nëpër rrugët e qytetit Tirana është një ndër qytetet më aktive në promovimin e përdorimit të biçikletës, duke lehtësuar lëvizjen e tyre me korsi të dedikuara.

Java Evropiane e Lëvizshmërisë në Tiranë, 16- 22 Shtator

Java Evropiane e Lëvizshmërisë, si një projekt i përvitshëm i Komisionit Europian, synon përmirësimin e cilësisë së jetesës duke promovuar përdorimin e transportit publik, biçikletën  e mjete të tjera alternative, dhe sigurisht ecjen.

Tema për këtë vit është "Lidhje më të mira", dhe synon të nxjerrë në pah dhe të nxisë sinergjitë midis njerëzve dhe vendeve që ofrojnë ekspertizën, kreativitetin dhe përkushtimin e tyre për të rritur ndërgjegjësimin për lëvizshmërinë e qëndrueshme dhe për të promovuar ndryshime të sjelljes mbi lëvizshmërinë aktive.

Dita botërore e pastrimit!

Drejtoria e Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor në Ditën Botërore të Pastrimit do t'i bashkohet nismës së Green Line Albania për pastrimin e Shqipërisë!

Secilin prej jush mund të jetë pjesëmarrës duke ndërmarrë nisma individuale apo në grup për largimin e sa më shumë mbeturinave nga rrugët e lagjes, qytetit, fshatit, si dhe nga akset kombëtare. Mjaftojnë vetëm 4 hapa të thjeshtë për t’u bërë pjesë:

- Zgjidhni vendin ku do të zhvilloni aksionin tuaj;

Orët edukative të Sigurisë Rrugore bashkohen në Festivalin e Skulpturave të rërës në Velipojë

Orët edukative të Sigurisë Rrugore i bashkohen aventurës së radhës në Festivalin e Skulpturave të rërës në Velipojë.

Në datat 24-27 Gusht, artistë ndërkombëtarë nga e gjithë bota, do t’i bashkohen këtij eventi, i cili organizohet për herë të parë në Shqipëri.

Kjo është një mundësi e mirë, që teksa eksploroni skulpturat gjigande dhe pak plazh në rërën fantastike të Velipojës, fëmijët tuaj të angazhohen në një aktivitet zbavitës dhe edukativ.

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës

Nëse jeni një i ri apo e re nga mosha 21- 26 vjeç dhe ke përfunduar ciklin e parë të studimeve  “Bachelor”, po vjen një mundësi e artë për të aplikuar  në: https://praktika.riniafemijet.gov.al që edhe ju të jeni pjesë e Programit Kombëtar të Praktikave të Punës.

EUCARIS Miraton Instrumentin EREG për Shkëmbimin e të Dhënave edhe për Vendet Jashtë BE

Prej disa vitesh lobimi dhe të ndihmuar nga anëtarësimi i  Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor prannë CITA (Komiteti Ndërkombëtar i Inspektimit të Automjeteve), vjen drita jeshile nga EUCARIS (Sistemi Europian i Informacionit për Automjetin dhe Lejen e Drejtimit), për shkëmbimin e të dhënave (mjete & leje drejtimi) nga ky sistem evropian edhe për vendet jashtë Bashkimit Europian, nëpërmjet instrumentit EREG(Shoqata e Europiane e Mjeteve dhe Autoriteve të Regjistrimit te Drejtuesve të Mjeteve).

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga