Notë e MPJ Turke mbi Rregullat e Transportit Tregtar në Turqi gjatë periudhës së Covid-19

You are here

Për shkak të pandemisë (Covid19), kalimet nga portat kufitare turke janë pezulluar me shumë vende dhe hyrja e qytetarëve të shumë vendeve në Turqi është ndaluar. Sidoqoftë, në letrat rrethore të publikuara nga Ministria e Punëve të Brendshme, thuhet se, sidomos shoferet e kamionëve që janë të detyruar të hyjnë dhe të dalin nga Turqia, në mënyrë që të vazhdojë tregtia e jashtme, rregullat dhe procedurat që do të zbatohen në hyrje dhe dalje e personave përkatës do të përcaktohet sipas orientimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Tregtisë të shtetit turk.

Në këtë kontekst, duke përjashtuar hyrjet-daljet nga portat kufitare të Iranit dhe Irakut për qëllime të tregtisë ndërkombëtare (vetëm të huajt do të lejohen të dalin nga portat e përmendura), automjetet dhe drejtuesit që do të kalojnë kufirin turk, si dhe automjeteve dhe shoferëve që do të hyjnë/dalin nga ky shtet do t'ju jepet leja e tranzitit me kusht që të përmbushen kërkesat më poshtë... (Shkarko materialin e plotë më poshtë).

Tags: 

Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga