Blendi Gonxhe

You are here

Kanale komunikimi me qytetarët – Statistika për vitin 2022

Synimi kryesor i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor është të jemi sa më pranë qytetarëve në çdo moment që ata kanë nevojë për informacione të ndryshme rreth shërbimeve tona.

Angazhimi i ekipit:

Arkiva Qendrore e Drejtorisë së Përgjithshme së Shërbimeve të Transportit Rrugor

Vijon puna për arkivimin në kushte e standarde dinjitoze të dosjeve e të sasisë së dokumentave të domosdoshme, në Arkivën e re Qendrore të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor.

Rikonceptimi i ambjenteve është karakterizuar nga:

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor prezanton më datë 1 Shkurt 2023 platformën e “Monitorimit Interaktiv Digjital”

Më datë 1 Shkurt 2023, në orën 15:00 pranë Hotel Rogner do të mbahet Demo-Prezantimi mbi plarforëm “Monitorimi Interaktiv Digjital” një bashkëpunim me Dhomën Amerikane të Tregtisë dhe AKSHI-n në prezencën e përfaqësuesëve të Motorola Solutions.

"Monitorimi Interaktiv Digjital" është teknologjia më e re Amerikane, pilotuar nga DPSHTRR & AKSHI, për të evidentuar me transparencë dhe verifikuar në kohë reale:

Platforma eTransport vlerësohet nga CCIT Awards 2023 si "Aplikacioni i Vitit"

Puna e pandalur e Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor vlerësohet me një tjetër çmim!

Në mbrëmjen gala të CCIT Awards 2023 të mbajtur me 25 Janar 2023, organizuar nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, me mbështetjen e Bashkisë Tiranë me qëllim kurorëzimin e sipërmarrjeve më të suksesshme në fusha të ndryshme të të gjithë trevave ku flitet shqip, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor u vlerësua me çmimin “Aplikacioni i Vitit” për platformën eTransport.

Projekt-Ideja e Terminalit Publik të Transportit të Udhëtarëve për Qarkun Shkodër

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor në vijim të zotimit të saj për tu angazhuar në financimin dhe bashkëadministrimin e 4 Terminaleve pilot të Transportit të Ushëtarëve, ka avancuar në zhvillimin e Projekt-Idesë për Terminalin Publik të Shkodrës.

Viti 2023 do të shënjojë një kthesë të fortë në ofrimin e transportit publik ku:

Kantieri i ndërtimit të Auto Moto Park Albania, Projekti i shumëpritur nga të apasionuarit, tifozët dhe aktorët e tjerë të sektorit automotiv

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor është përfshirë nga ethet e datës 3 Shkurt 2023, ku do të shpallet projekti fitues i garës ndërkombëtare ndërmjet 5 studiove të arkitekturës më të njohurat në botë për strukturat e motorsportit, të parakualifikuara zyrtarisht.

Ky projekt është ndryshe nga cdo projekt tjetër që është angazhuar deri më tani Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor për nga:

Ora Edukative e Sigurisë Rrugore me nxënësit e Shkollës Publike 9 - vjeçare “Hajdar Dushi” në qytetin e Durrësit

Dita Ndërkombëtare e Arsimit, e gjen ekipin e Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor në terren, në zhvillimin e klasës edukative "Siguria Rrugore", me Shkollën Publike 9 - vjeçare “Hajdar Dushi”, në qytetin e Durrësit.

UDHËTONI ME KUJDES në ditët me mot të acartë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju sjell në rikujtesë disa nga masat që duhet të ndërrmerni përgjatë ditëve me mot të acartë:

Trajnimi Për e-DPSHTRR Bën Bashkë DPSHTRR, Task Forcën e Transportit Rrugor  dhe Policinë Rrugore

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor është bërë së bashku meTask Forcën e Transportit Rrugor dhe Policinë Rrugore në një trajnim mbi modulin elektronik të punës përmes sistemit eDPSHTRR, në lidhje me kontrollin rrugor të transportit të mallrave dhe të udhëtarëve

Çdo Ditë Të Hënë Të Gjitha DRSHTRR-të Ofrojnë Shërbim Deri Në Orën 19:00

Doni të rinovoni patentën apo të ndryshoni pronësinë e mjetit? Keni për të paguar taksat dhe nuk mund të shkëputeni nga aktivitete të tjera të përditshme? 

Mos u shqetësoni, sot të gjitha Drejtoritë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor ofrojnë shërbim deri në orën 19:00.

Komisioni Retro Janar-Dhjetor 2022

Të entuziazmuar dhe mirënjohës për anëtarësimin e Retro Albania në FIVA (Federata Ndërkombëtare e Mjeteve Historike), në këtë familje janë shtuar mjete mjaft interesante gjatë vitit 2022.

Gjatë periudhës kohore janar - dhjetor 2022, janë verifikuar 179 mjete, nga të cilat 115 automjete dhe 64 motomjete dhe janë pajisur me targa retro plot 127 mjete .

Ndërsa gjatë periudhës kohore qershor 2020 - dhjetor 2022, janë verifikuar 641 mjete në total dhe 464 prej tyre kanë plotësuar kriteret për statusin Retro.

45,060 Regjistrime Mjeti Pa Përkthime Dhe Noterizime, në 2022

 Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, gjatë muajit shkurt të vitit 2022, aplikoi lehtësimin e ri në praktikën e regjistrimit të mjeteve nga importi, duke ndihmuar 45,060 regjistrime, ose 81% të procedurave, në kosto e kohë.

 Në këto kushte lehtësie një numër i konsiderueshëm prej 55,537 mjete janë regjistruar për herë të parë gjatë periudhës Shkurt - Dhjetor 2022, nga të cilat:

Ora Edukative e Sigurisë Rrugore Për Vitin 2023 Nisi Me Nxënësit e Shkollave "Katund i Ri" Në Kashar Dhe "Alush Bardhi" Në Farkë

Rinisën për këtë vit aktivitetet e Sigurisë Rrugore me shkollat "Katund i Ri" në Kashar dhe "Alush Bardhi" në Farkë. 

Fëmijët mësuan rregullat bazë të sigurisë rrugore nga ekipi i specializuar i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, e më pas kaluan në cirkuitin e improvizuar për t'u njohur me tabelat kryesore të qarkullimit.

Targat e Lëshuara Gjatë Vitit 2022 Me Formatet Risi

Në Korrik 2022, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor nisi shërbimin risi të targave të vogla (për përpara) për autoveturat, targat me përmasa amerikane (përpara/mbrapa) dhe targat e motomjeteve të standardizuara! 

Kështu, gjatë vititi  2022, janë lëshuar:

Kanë Nisur Punimet Për Rikualifikimin e QKT Durrës

Kanë nisur punimet për rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik Durrës!

Godina ekzistuese në kushte të këqija, do të transformohet në një mjedis me kushte bashkëkohore pune e shërbimi për punonjësit e për qytetarët e bashkive Durrës, Krujë, Shijak, Kavajë, Rrogozhinë, ashtu si të gjitha rikualifikimet që Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka ndërmarrë në të gjitha drejtoritë rajonale dhe qendrave të kontrolleve teknike. 

Leja e Re e Qarkullimit të Mjetit / 3 Dokumente në 1

Leja e re e Qarkullimit të Mjetit, prej 6 Qershorit 2022 ka zëvendësuar 3 dokumente në 1 të vetme dhe po lehtëson e kursen qytetarët që shërbehen pranë drejtorive rajonale.

Plot 121,131 leje të reja qarkullimi janë lëshuar gjatë periudhës nga 6 Qershori deri në 30 Dhjetor 2022.

Formati i ri unifikon 3 dokumente në 1:

Poligoni i Parë Publik i Testimit Praktik për Leje Drejtimi dhe Qendra e Parë Edukative Digjitale e Simulimeve Virtuale për Leje Drejtimi, në Fushë-Prezë, Tiranë!

Investimi me standarde testimi transparente e në kushte sigurie manovrash, por edhe një qendër futuristike edukimi e formimi për kursantë e subjekte të interesuara për simulime reale dhe virtuale, ushtrime e prova të epokës digjitale, tashmë ka nisur punimet. 

I kushtojmë rëndësi fokusit tonë te rritja e cilësisë së procesit të testimit për leje drejtimit, monitorimit dhe transparencës, modernizimit të proceseve të shërbimit që lidhet me autoshkollat dhe kursantët për lejen e drejtimit.

Si të Rinovoj Lejen e Drejtimit?

Si të rinovoj Lejen e Drejtimit?

Dokumentet që duhen me vete kur të paraqiteni në sportel:

  • Dokument identifikimi;
  • Certifikatë mjekësore me fotografi, e cila vërteton aftësinë shëndetësore për të drejtuar mjetin rrugor;
  • Lejen e drejtimit aktuale që zotëron.

Ku dhe kur tërhiqet Leja e re e Drejtimit?

Kur Targat RETRO Udhëtojnë Drejt Austrisë

Klaudio Demiri, një nga koleksionistët e komunitetit Retro Albania, ndau me ne disa foto nga udhëtimi i Audi 100LS, me vit prodhimi 1973, drejt një eventi oldtimers në Wörthersee!

Për të gjithë retroistat, mjetet me statusin Retro mund të lëvizin lirshëm jashtë kufirit të Shqipërisë për pjesëmarrje në evente të ndryshme apo lëvizje të tjera. Në këtë rast mjafton që mjeti të pajiset me leje qarkullimi ndërkombëtare (kartoni me afat trevjeçar) dhe siguracion ndërkombëtar (karton jeshil)! 

Konkursi Ndërkombëtar Për Projektin e Auto Moto Park Albania Shpall Studion Fituese në Dt. 3 Shkurt

Konkursi ndërkombëtar për projektin e  Auto Moto Park Albania, Elbasan, shpall studion fituese në dt. 3 Shkurt. Zhvillim i shumëpritur për motorsportin shqiptar dhe për vendin, kur ëndrrës për realizimin e Auto Moto Park të parë në historinë tonë iu bashkuan në fazën e parakualifikimit zyrtar, në Nëntor 2022, 5 nga studiot më të mira të projektimit të strukturave të tilla, autorë të pistave më të njohura të Formula 1 në botë, ajka e dizajnit të auto-motodromeve dhe qendrave të formimit e testimit për sigurinë rrugore.

2022 Një Vit Plot Sukses Dhe Arritje Për DPSHTRR

Vitin 2022, Drejtoria e Përgjithshme  e Shërbimeve të Transportit Rrugor e mbylli me një bilanc pozitiv, në shërbimet mbi qytetarë dhe arritjet për standartizimin! 

Mirëmëngjes me Kujtesën se Ofrimi i Shërbimeve të Ditës së Hënë në Çdo DRSHTRR është 08:00-19:00

Mirëmëngjes dhe javë të mbarë!

Ju rikujtojmë se orari i të gjitha shërbimeve në Drejtoritë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor, ditën e parë të punës së çdo javë është:

08:00-19:00!

Takimi i Parë i Vitit 2023 me Koordinatorët e Marrëdhënieve me Publikun dhe Kryetarët e Burimeve Njerëzore të Drejtorive Rajonale

U mbyll një tjetër vit i suksesshëm për Drejtorinë e Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor dhe fillon rrugëtimi drejt sfidave të reja të shërbimit në vitin 2023. 

Në takimin e parë për këtë vit me Koordinatorët e Marrëdhënieve me Publikun dhe Kryetarët e Burimeve Njerëzore të Drejtorive Rajonale, u diskutuan pikat kryesore se ku duhet të përmirësohemi, me qëllim rritjen e cilësisë së shërbimit për qytetarin në të gjitha sportelet,

Në 110 vjetorin e Policisë së Shtetit

Në 110 vjetorin e Policisë së Shtetit, Drejtoria e Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor falenderon Policinë Rrugore për bashkëpunimin e një niveli krejt tjetër në vitet e fundit, për grupet e përbashkëta të kontrollit rrugor me Task Forcën e Transportit Rrugor - Ministria e Infastrukturës dhe Energjisë dhe në kuadrin e marrëveshjes së re me këtë drejtori ku janë aktivizuar sisteme të dhënash e pajisje matëse për të ndëshkuar në kohë reale abuzimet me peshën për aks, verifikuar certifikimet e ndryshme të mjeteve rrugore, goditur informalitetin në transportin rrugor dhe ndaluar mj

 Mercedez-Benz Vijon të Mbajë Titullin “Makina e Preferuar e Shqiptarëve” Për të Disatin Vit Radhazi

Nga 59,910 mjete të regjistruara për herë të parë në Shqipëri, të reja ose me km, për vitin 2022:

12,703 prej tyre janë të markës Mercedes Benz + Daimler AG + Daimler Benz;

Volkswagen me 11,942 mjete të regjistruara;

Audi me 4,755 mjete të regjistruara në Republikën e Shqipërisë!

Markat e tjera që pasojnë treshen kryesuese, janë  Ford me 3,791 mjete,  Toyota me 3,637 mjete dhe  BMW me 1,995 mjete.

Cila nga këto marka preferoni më shumë?

Raport Vjetor mbi të Ardhurat dhe Shpenzimet Janar- Dhjetor 2022

Viti 2022, një vit i suksesshëm dhe  me rezultate rekord për Drejtorinë e Përgjithshme të Shërbimeve të Transporti Rrugor. 

 Me 80% më shumë të ardhura dhe 51% më shumë shërbime se në vitin 2018.

 Plot 1,409 qytetarë të shërbyer në orë dhe 510,393 shërbime risi në Janar - Dhjetor 2022.

+57% më shumë shërbime risi se në vitin 2021

Raport Vjetor/ Kontrolli Teknik Janar- Dhjetor 2022

Viti 2022 ishte viti i parë i plotë për kontrollin teknik të mjeteve rrugore, qëkur shërbimi iu kthye Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor.

Dëshiron të Importosh një Mjet? Këshillohu më Parë me Rregullat e Mëposhtme

Nëse mjeti nuk përmbush kategorinë e duhur mjedisore, ju nuk lejoheni ta importoni në Shqipëri apo ta regjistroni në Drejtorinë e Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor.

Cilat mjete lejohen të importohen/regjistrohen?

EURO 4 e sipër:

Autoveturat e përdorura, të gjitha ato që nuk janë me 0 km dhe që janë regjistruar më parë për qarkullim në rrugë në një shtet tjetër.

EURO 3 e sipër dhe me moshë jo më shumë se 15 vjet:

Vizitë Miqësore mes Retro Albania dhe ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, Klubi i Automobilit të Gjermanisë), në Munich

 Një vizitë miqësore mes Retro Albania dhe ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, Klubi i Automobilit të Gjermanisë), në Munich, në ambientet e muzeut dhe arkivës së tyre, historia e të cilëve fillon 120 vite më parë, me themelimin e klubit në vitin 1903.

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga