Blendi Gonxhja

You are here

Transformimi i DRSHTRR Vlorë

Transformimi në formë e përmbajtje i shërbimeve të transportit rrugor për qarkun e Vlorës ka përfunduar,  (Bashkitë: Vlorë, Selenicë, Himarë) ku i shërbehet 36,622 mjeteve rrugore aktive dhe 58,383 drejtuesve të mjeteve, në një rajonale që e mbylli vitin 2021 me 133,428 shërbime.

 Realitet i prekshëm i një përpjekjeje 2-vjeçare për kushte optimale pune për punonjësit dhe komoditet për qytetarët, për informatizim e siguri, për rikonceptim e lehtësim praktikash, për përmirësime e thjeshtësim procesesh me efekt uljen e kostove dhe kursimin e kohës për përfituesit e shërbimeve.

Si të marrim patentën? Ndiqni udhëzimet dhe rregullat

A e dini se çdo ditë në Shqipëri ndalohen nga Policia Rrugore 5.4 persona mesatarisht sepse drejtojnë mjete rrugore pa Leje Drejtimi? Rreth 974 arrestime janë realizuar vetëm për 6-mujorin janar-qershor 2022 (në 181 ditë).

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor punon që sektori i autoshkollimit të rrisë cilësinë, që procesi i marrjes së leje drejtimit të jetë transparent, i qartë e i kuptueshëm, që testimi të jetë objektiv, i drejtë e që të kthejmë besimin tek mësimi dhe të heqim fobitë e zakonet e shkuara. Ndaj ftojmë publikun të mirëinformohet.

Siguria Rrugore me kampistët e KHA Summer Camp Escape Together

Siguria Rrugore e mbyll javën me kampistët e vegjël të KHA Summer Camp "Escape Together".

Larg vapës dhe zhurmës së qytetit, bashkë me Policinë Bashkiake, simuluam situata trafiku për të mësuar sjelljet e duhura në rrugë si këmbësorë dhe si drejtues mjeti. Mësuam tabelat dhe sinjalistikat, gjithashtu edhe sensibilizimin ndaj një prej problemeve më të zakonshme të kohës, si ndalimi i  përdorimit të telefonit gjatë përdorimit të mjetit.

Investimet Në Qendrën e Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor u kërkon ndjesë të gjithë qytetarëve për punimet e zgjatura për rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK, në  Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Tiranë, së fundmi edhe me problemet e sulmit kibernetik që pamundësoi rezervimin e radhës mes e-Albania (shërbim ky i rikthyer nga dita e djeshme).

Po punohet  për përfundimin e punimeve për kushte më bashkëkohore pune e shërbimi për punonjësit dhe qytetarët e Tiranës.

Rezervo Kontrollin Teknik Në E-Albania

Të nderuar qytetarë, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju bën me dije se tashmë ju mund të rezervoni Kontrollin Teknik të Mjetit Tuaj në platformën e-Albania.

Për shkak se ende po punohet për rikthimin e plotë të funksionalitetit të platformës e-Albania, konfirmimi i rezervimit të shërbimit mund të mos vijë në adresën tuaj të e-mail.

Rezervimi juaj do të jetë i vlefshëm.

OLDTIMER & RETRO FEST

Maratona kulturore e mjeteve historike që nisi në Prizren dhe vijoi rrugëtimin e saj drejt Durrësit, Parkut Arkeologjik të Apollonisë dhe qytetit të Fierit.

Edicioni i 17-të i Oldtimer Fest promovoi jo vetëm mjetet historike, elementet e kulturës e muzikës, por edhe zonat me interes turistik në Kosovë e Shqipëri duke ftuar pjesëmarrësit pasionantë të koleksionit nga Hungaria, Sllovenia, Mali i Zi, Serbia, Maqedonia e Veriut, si dhe me të ftuar specialë nga Italia dhe Franca.

Investime në DRSHTRR Durrës

Fotot e galerisë tregojnë  gjendjen e trashëguar  pas 11 vites nga SGS, deri në muajin Maj 2021 të Qendrës së Kontrollit Teknik, në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor në Durrës.

Në  këtë qark me bashkitë Durrës, Krujë, Shijak, Kavajë, janë 98,020 mjete rrugore aktive, dhe renditet  i dyti në rang vendi.

Brenda pranverës 2023, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, në dakortësi me Bashkinë Durrës, do të fillojë me rikualifikimin urban përreth, zgjidhjen e parkimeve dhe aksesit më komod për qytetarët. 

Analizë Mbi Sigurinë Rrugore Janar-Qershor 2022

Puna për sigurinë rrugore, koordinimi, ndërgjegjësimi, masat policore, sistemet, risitë teknologjike, ndryshimet shtrënguese në akte dhe përmirësimet e sektorit të Leje Drejtimit japin në vijimësi rezultatet pozitive.  Edhe për janar-qershor 2022 shifrat flasin qartë për progres të qendrueshëm. 

Në një krahasim të bërë me të njëjtën periudhë në vitin 2021, kemi 15% më pak viktima ose e thënë ndryshe 16 fatalitete më pak si 6-mujor.

Ndërhyrjet Tërësore Rikualifikuese Të QKT Në DRSHTRR Sarandë

Edhe pak për përfundimin e ndërhyrjes tërësore rikualifikuese të Qendrës së Kontrollit Teknik në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Sarandë, për kushte bashkëkohore pune e shërbimi për punonjësit dhe qytetarët e jugut.

Investimi nga vetëfinancimi si ent, pjesë e paketës së ndërhyrjes transformuese të Shërbimeve të Transportit Rrugor anembanë vendit.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor falenderon qytetarët për mirëkuptimin gjatë ditëve kur shërbimi vijon.

Fondi i Mbledhur Nga Shitja e Targave Suvenir DPSHTRR Ia Dedikon Ukrainës

Çdo ndihmë është një akt fisnik, dhe ju tuajin e keni shprehur përmes porosive të targave suvenir, menjëherë pasi fondi i këtyre targave suvenir iu dedikua Ukrainës.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor mundësoi që vlera e grumbulluar nga shitja e këtyre targave, xhest simbolik por shumë domethënës, të shkonte si ndihmë ndaj popullit të Ukrainës duke ia dorëzuar këtë fond Ambasadorit të Ukrainës në Shqipëri, Z. Volodymyr Shukrov, me praninë e Kryetarit të Bashkisë Fier, Z. Armando Subashi si pritës i aktivitetit OldTimer & Retro Fest2022.

Njoftim: Rikthehen Si Normalisht Shërbimet Në Të Gjitha DRSHTRR-të

Të nderuar qytetarë!

 Në të gjitha Drejtoritë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor janë rikthyer si normalisht të gjitha shërbimet.

Vini Re : Mund të ketë luhatje të herëpashershme, për këtë arsye Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor duke ju falenderuar, kërkon mirëkuptimin tuaj për këtë situatë.

 

Oldtimer Fest nisi në Prizren

Është organizuar në Prizren Oldtimer Fest. Mjete historike nga Kosova, Shqipëria, Hungaria, Sllovenia, Mali i Zi, Serbia, Maqedonia e Veriut. Mjetet retro u ndalen të dielën, ora 18:00 në shëtitoren “Vollga”, Durrës e të hënën në qytetin e Fierit.

Ky udhëtim i përvitshëm promovon jo vetëm mjetet historike, elementet e kulturës e muzikës, por edhe lidhjen e ngushtë midis dy vendeve, përmes pasionit për koleksionimin

DPSHTRR Nis Shërbimin e Ri Të Targave me Formate dhe Dimensione Të Reja

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka nisur shërbimin risi të targave me formate dhe dimensione të reja.

Ka Nisur Lëshimi i Formatit Të Targave HCC

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor  ka nisur lëshimin e formatit të targave HCC, për Konsujt e Nderit në Republikën e Shqipërisë, një risi që i jep statusit në fjalë një targë të re, të veçantë, ndryshe nga adesivi HCC që jepej me procedurën e vjetër krahas targës standard

Trupi i Konsujve të Nderit mund të porosisë edhe targë jashtë serie apo me përzgjedhje brenda këtij formati. 

Gjithashtu targat HCC do të ofrohen edhe me dimensionet e formatit amerikan dhe të zvogëluara (si varianti i vogël italian përpara).

Njoftim

Të nderuar qytetarë. 

Në vijim të njoftimit zyrtar nga Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, Shqipëria po përballet me sulme kibernetike të sinkronizuara dhe të sofistikuara nga jashtë vendit. 

Poligon Publik Testimi Dhe Një Qendër Edukimi E Formimi Për Kursantë Projekti Më I Ri I DPSHTRR

Një Poligon publik testimi manovrash parkimi në kushte optimale por edhe një qendër edukimi e formimi për kursantë e subjekte të interesuara për simulime reale dhe virtuale, është projekti konkret më i ri i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugorr në Prezë.

Një tjetër investim që provon rëndësinë e fokusit tonë tek rritja e standardeve të procesit të testimit për Leje Drejtimit, monitorimit dhe transparencës, modernizimit të proceseve të shërbimit që lidhet me autoshkollat dhe kursantët për lejedrejtimi.

993 Shkarkime Të Aplikacionit Leje Drejtimi DPSHTRR Në Play Store Në Vetëm 1 Javë

Janë shënuar plot 993 shkarkime të aplikacionit “Leje Drejtimi DPSHTRR” në Play Store në vetëm 1 javë nga koha e lançimit të këtij aplikacioni të domosdoshëm nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor. 

Për të gjithë individët që po mësojnë për të dhënë testin e teorisë për të marrë  Lejen e Drejtimit, simulimi online i testit zyrtar të Lejes së Drejtimit është praktika më e mirë për të mësuar.

Shqyrtimi I Projektligjit Mbi Ndryshime Në Kodin Rrugor Të Republikës Së Shqipërisë

 Në Parlament, u diskutua mbi nismën e Deputetit Taulant Balla për disa ndryshime përmirësuese në Kodin Rrugor, të cilat sjellin lehtësi për afatet e Leje Drejtimit për qytetarët dhe rritje sigurie rrugore për të gjithë individët që janë pajisur për herë të parë me Leje Drejtimi, në harmonizim me praktikat më të mira të shumë vendeve të Bashkimit Europian dhe në një linjë me ekspertët dhe me kërkesat e kohës.

 

 

Rally Albania- Edicioni i 18

Rally Albania, është një nga eventet më të rëndësishme motorsportive në Shqipëri. 

Rreth 330 garues nga 26 shtete që përshkuan 1,900 kilometra në vijën Durrës-Dragobi-Pogradec-Berat-Tiranë.

Një eksperiencë unike e cila i dedikohet më guximtarëve e më pasionantëve të adrenalinës.

Raporti Janar- Qershor 2022 

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor S përmes shërbimeve risi, rritjes së portofolit të shërbimeve dhe uljes së kohës së kryerjes së shërbimeve (rritjes së numrit të praktikave për sportel)  ka arritur rezultate rekord dhe për 6-mujorin e parë të vitit 2022.

Raporti i Kontrollit Teknik të Mjeteve Rrugore: Janar - Qershor 2022

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka përgatitur raportin për  6-mujorin e parë të vitit 2022, ku  janë paraqitur për testim mbi kontrollin teknik 163,316 mjete, nga të cilat janë:

  •  Automjete (4+1/8+1) 83.8%
  • Kamion 8.9%
  • Motomjete 4.9%
  • Autobus 1.2%
  • Rimorkio 1%Mjete ndërtim/punë toke 0.2%

 Rreth  50,010 (31% e totalit te mjeteve) janë ngelur/refuzuar, për problematika si: mangësi vizuale e funksionale, sistemi i frenimit, sistemi i shkarkimit të gazrave, etj.

Video kartolinë nga Automotiv Fair Albania

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor përshëndet përmes kësaj video-kartoline gjithë komunitetin e automotivit dhe automotosportit, prodhuesit e shitësat, transportuesit rrugor, autoserviset e mirëmbajtësit, autoshkollat e profesionistët e shërbimeve të automotorizimit, restauratorët e të pasionuarit e koleksionit shqiptar Retro.

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës

Nëse jeni një i ri apo e re nga mosha 21- 26 vjeç dhe ke përfunduar ciklin e parë të studimeve  “Bachelor”, po vjen një mundësi e artë për të aplikuar  në: https://praktika.riniafemijet.gov.al që edhe ju të jeni pjesë e Programit Kombëtar të Praktikave të Punës.

Siguria Rrugore në Shkollat Kombëtare gjatë vitit shkollor 2022

Në kuadër të marrëveshjes me Ministrinë e Arsimit dhe Sportit, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor me Këndin e Sigurisë Rrugore ka shëtitur në 7 qytete (Tiranë, Vlorë, Durrës, Elbasan, Berat, Korçë, Shkodër)  duke organizuar 37 evente të sigurisë rrugore, me 139 orë edukative dhe 1,623 fëmijë pjesëmarrës. 

Duke simuluar situata të trafikut rrugor, fëmijët kanë mësuar përmes lojës dhe argëtimit, mbi vijat e bardha, respektimin e këmbësorëve dhe të semaforit, për të qenë të vëmendshëm kur lëvizin vetë apo në shoqërinë e të rriturve. 

Albumi Retro - Dhurata Ideale Kushtuar Entuziastëve të Automotobilizmit

Shumë prej jush, janë në prag pushimesh për të vizituar vende, miq e të afërm, e në këtë mënyrë Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, ka mendur për dhuratën ideale kushtuar entuziastëve të automotobilizmit dhe copëzave të historisë së tij në Shqipëri.

Albumi RETRO - Koleksioni Shqiptar, është një tekst dygjuhësh shkruar në shqip dhe anglisht, që rrëfen rrugëtimin e automotorizimit në vend përmes fotografish historike, përshkrime mjetesh, përjetimin e shqiptarëve dhe plot pjesë nga arkivat e kinematografisë shqiptare.

Vox Pop Testi Teorik për Lejen e Drejtimit

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka realizuar vox pop-e, duke pyetur aplikantët për lejet drejtimi pas testimit të teorisë në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Tiranë, ku zhvillohen rreth 35% të testimeve në rang vendi, për përshtypjet mbi fazën mësimore, mbi testin e teorisë dhe mbi simulimin online të testit.

DPSHTRR Uron Gëzuar Kurban Bajramin

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor uron të gjithë besimtarët myslimanë Gëzuar Kurban Bajramin, duke përcjellë urimet më të përzemërta për sa më shumë shëndet dhe mbarësi secilit prej jush.

Njoftim mbi Qendrat e Kontrollit Teknik

 Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor  njofton se ditën e shtunë, datë  9 Korrik, Qendra e Kontrollit Teknik Tirana 1 dhe Tirana 2 do të ofrojnë shërbim gjatë orarit 08:00-13:00, ndërsa të gjitha Qendrat e Kontrollit Teknik  të tjera në drejtoritë rajonale nuk do të ofrojnë shërbim.

Ditën e hënë, më datë 11 Korrik, Qendra e Kontrollit Teknik  Tirana 1 dhe Tirana 2, nuk do të ofrojnë shërbim, ndërsa në të gjitha Qendrat e Kontrollit Teknik të tjera në Drejtoritë Rajonale do të ofrohet shërbim gjatë orarit  08:00-16:00.

Rrëzohen në Ritestim Humbësit e të Gjitha Pikëve të Leje Drejtimit

Dita e sotme ka qenë hera e dytë e testimit për norma sjellje, për ata shkelës të rëndë të rregullave të qarkullimit, të cilët me aktet e reja në fuqi për të rifituar të drejtën e patentës, duhet të regjistrohen nga e para në autoshkollë e t’i rinënshtrohen testit teori-praktikë.

Nga 18 persona të riregjistruar, u paraqitën vetëm 5 dhe po të 5-të u rrëzuan në testin e teorisë, çka i ridërgon ata nga e para në autoshkollë për t’u ripërgatitur, dhe për t’u riparaqitur për testim brenda një afati 30 ditor (me vetëm 1 mundësi prove).

Sigurisë Rrugore në Kha Summer Camp

Një ditë e veçantë u organizua  me Këndin e Sigurisë Rrugore dhe fëmijët energjikë të Kha summer camp " Escape together"

Larg vapës dhe diellit të nxehtë, nën shoqërinë e cicërimave të zogjve, fëmijët mësuan rregullat e sjelljes në rrugë si këmbësorë,si pedalues dhe si drejtues mjeti në të ardhmen. Me partnerin besnik Kryqin e Kuq Shqiptar, u  mundësua ky aktivitet sa edukues dhe argëtues.

Takime të tjera do të organizohen sërish shumë shpejt në Khasummercamp me grupe të tjerë fëmijësh pjesëmarrës.

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga