Blendi Gonxhja

You are here

Rinovimi i CAP/ Tashmë 86% më Lirë dhe Brenda Ditës

Rinovimi i CAP, tashmë 86% më lirë dhe brenda ditës.

Rinovimi i Certifikatës së Aftësimit Profesional (CAP) për të gjithë drejtuesit e mjeteve të transportit rrugor të mallrave dhe të pasagjerëve, realizohet shumë më shpejt dhe shumë më lirë! DPSHTRR njofton se nga përshpejtimi i rinovimit të CAP përkundrejt kostove më të ulëta do të përfitojnë vetëm për vitin 2022 rreth 13,703 drejtues mjetesh të transportit të mallrave dhe të pasagjerëve me leje drejtimi të kategorive C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E dhe DE. 

Katalogu RETRO, një dhuratë e veçantë

Katalogu RETRO, një dhuratë e veçantë për t’jua dhuruar ose sugjeruar miqve tuaj vizitorë, në këtë sezon pushimesh. Shqipëria e fragmentuar në rrugëtimin e automotorizimit, përmes  fotografive historike, përshkrime mjetesh e ndjesi nostalgjie, marrë nga arkivat e koleksionistëve, kinematografisë shqiptare e sënduqe të tjera plot histori. 

Mund ta bëni tuajin në libraritë Adrion Ltd në Sheshin “Skënderbej” dhe në Aeroportin e Rinasit.

*Shkruar në shqip dhe anglisht. 

Qendra e Kontrollit Teknik e DRSHTRR Sarandë në Kushte Optimale Pune e Shërbimi

Qendra e Kontrollit Teknik, në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Sarandë është në kushte optimale pune e shërbimi, pas ndërhyrjes tërësore rikualifikuese, brenda dhe jashtë, me standarde bashkëkohore për punonjësit dhe qytetarët e jugut. Investimi nga vetëfinancimi si ent, pjesë e paketës së ndërhyrjes transformuese të Shërbimeve të Transportit Rrugor anembanë vendit.

Certifikata e re e Kontrollit Teknik

Tashmë, Certifikata e re e Kontrollit Teknik që lëshohet në çdo Qendër Kontrolli Teknik, është e një modeli tërësisht evropian, në përputhje me Direktivën 2014/45/BE. 

Certifikata e re e Kontrollit Teknik nuk do të lejojë

Janë shtuar tregues të elementeve si:

DPSHTRR: Rinovimi i CAP, tashmë 86% më lirë dhe brenda ditës! 

Rinovimi i Certifikatës së Aftësimit Profesional (CAP) për të gjithë drejtuesit e mjeteve të transportit rrugor të mallrave dhe të pasagjerëve, realizohet shumë më shpejt dhe shumë më lirë. Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor (DPSHTRR) njofton se nga përshpejtimi i rinovimit të CAP përkundrejt kostove më të ulëta do të përfitojnë vetëm për vitin 2022 rreth 13,703 drejtues mjetesh të transportit të mallrave dhe të pasagjerëve me leje drejtimi të kategorive C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E dhe DE.

Raporti i Kontrollit Teknik: Janar - Korrik 2022

Në këtë 7-mujor në Qendrat e Kontrollit Teknik janë paraqitur për testim 205,355 mjete, nga të cilat:
Automjete (4+1/8+1) 83.5%
Kamion 9.1%
Motomjete 4.7%
Autobus 1.4%
Rimorkio 1.1%
Mjete ndërtim/punë toke 0.2%
61,993 (30.2% e totalit te mjeteve) janë ngelur/refuzuar, për problematika si: mangësi vizuale e funksionale, sistemi i frenimit, sistemi i drejtimit, sistemi i shkarkimit të gazrave, etj.
Mjetet e rrezikshme për jetën e të gjithë përdoruesve të rrugës nuk e kalojnë dot më Testin e Kontrollit Teknik!

 A.M. GENERAL, Humvee - 1988 Merr Vlerësim Kalues Për Statusin Retro

Disa nga mjetet që aplikuan për statusin Retro, në komisionin e radhës, ku vlerësim kalues fitoi vetëm mjeti nr. 1 në listë. Mjetet e tjera do të riparaqiten pas një restaurimi më të plotë.

1.  A.M. GENERAL, Humvee - 1988

2.  Jaguar, Sovereign - 1988

3.  Chevrolet, Corvette - 1981

4.  Ford, Mustang - 1965

5.  Mercedes Benz, 280 - 1977

Kontrolli Teknik në DRSHTRR Dibër

Kontrolli Teknik, në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Dibër, me rregull e në kushte optimale për nevojat e Qarkut verilindor, ku janë 41,000 drejtues mjetesh nga katër bashkitë Dibër, Bulqizë, Klos dhe Mat.

Shërbimi i Kolaudimit ofrohet me përgjysmim kostoje për qytetarët, falë zgjatjes së vlefshmërisë së certifikatës për autoveturat dhe disa kategori mjetesh rrugore, ku iu kursen atyre kohën dhe shpenzimet.

VoxPop / Qytetarët shprehen pozitiv për shërbimin e kontrollit teknik në DRSHTRR Durrës

Qytetarët shprehen pozitiv për shërbimin e Kontrollit Teknik (Kolaudimi) në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Durrës, ku janë zgjatur oraret e rezervimit për ditët, e hënë - e premte: 08:00-18:00 dhe ku  është shtuar shërbim edhe ditën e shtunë: 08:00-13:00.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ofron një ndihmesë në rezervimin e kontrollit teknik në Qendren e Kontrollit Teknik në  Tiranë (NSHRAK, Fushë-Prezë), Durrës, Elbasan dhe Korçë, përmes kontaktit direkt (edhe Whatsapp) me zyrën e informacionit tonë në numrin: +355 68 80 15 833

Aplikacioni “Leje Drejtimi DPSHTRR”!

Aplikacioni “Leje Drejtimi DPSHTRR” nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor është shkarkuar 1,570 herë në Play Store në muajin e parë të lançimit! 

Po mëson për Testin e Teorisë që të marrësh Lejen e Drejtimit?

Provoni veten me Aplikacionin e ri, më të shpejtë e më të plotë, të Simulimit Online të Testit Zyrtar të Lejes së Drejtimit!

Intervista e Z. Gonxhja në RTSH 24!

Drejtori i Përgjithshëm i Drejtorisë së Përgjithshme të Transportit Rrugor, Z. Blendi Gonxhja, në një intervistë për RTSH 24, është shprehur mbi Lejen e re të Qarkullimit dhe përfitimet e saj, duke konstatuar që kjo Leje e re e Qarkullimit tashmë është 40% më lirë për 160,000 qytetarë. 

Z. Gonxhja vijoi duke folur për Qendrat e Kontrollit Teknik, transparencën me qytetarët dhe sa i rëndësishëm është transformimi i Drejtorive Rajonale, në mënyrë që qytetarët dhe punonjësit të ndihen më të vlerësuar e më të respektuar!

Transformimi i DRSHTRR Korçë!

Në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Korçë po vijojnë punimet për vijëzimet dhe sinjalistikën orientuese në oborrin e kompleksit tërësisht të ri!

Qytetarët e qarkut juglindor, ku ka 72,688 drejtues mjeti nga Bashkitë e Korçës, Devollit, Kolonjës, Maliqit, Pogradecit dhe Pustecit, janë të vetëdijshëm për gjendjen e rajonales së vjetër pa një hapësirë shërbimi, pa parkim, e ku kontrolli fizik bëhej në rrugë!

Vijon transformim rrënjësor i Automotorizimit Shqiptar, anembanë vendit!

Dita Ndërkombëtare e Rinisë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju uron Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Rinisë! 

Gjatë 7 muajve të fundit, Janar - Korrik 2022, janë pajisur për herë të parë me Leje Drejtimi 25,362 të rinj shqiptarë, ndër to 57% djem dhe 43% vajza! 

Zëri Yt Dëgjohet!

Për shkak të fluksit të lartë të shërbimeve me domosdoshmëri prezence fizike të qytetarëve në sportelet e Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, këta të fundit kanë rritur vigjilencën, kontrollin, angazhimin dhe monitorimin krah për krah me qytetarët, për të marrë përshtypjet e tyre në kohë reale, dhe për të përmirësuar performancën e stafit.

Sipas monitorimeve në terren dhe përmes telefonatave, rreth 98.3% e qytetarëve të anketuar, kanë mbetur të kënaqur, dhe brenda 30 minutave, 89.5% e tyre kanë marrë shërbim, pa pritur orë të gjata në radhë. 

Si e vlerësojnë qytetarët shërbimin e Kontrollit Teknik në Durrës?

Qytetarët shprehen pozitiv për shërbimin e Kontrollit Teknik (Kolaudimi) në DRSHTRR Durrës, ku kemi zgjatur oraret e rezervimit për ditët: 
E Hënë - E Premte: 08:00-18:00 dhe ku shtuam shërbim edhe të Shtunën: 08:00-13:00! 


Gjithashtu DPSHTRR ofron një ndihmesë në rezervimin e kontrollit teknik në QKT-të Tiranë (NSHRAK, Fushë-Prezë), Durrës, Elbasan dhe Korçë, përmes kontaktit direkt (edhe Whatsapp) me zyrën e informacionit tonë në:
+355 68 80 15 833
Ky kontakt shërben për rastet kur nuk funksionon rezervimi përmes platformës e-Albania! 

Rikualifikim i QKT Gjirokastër!

Kushte optimale pune e shërbimi edhe në Qendrën e Kontrollit Teknik në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Gjirokastër, pas rikualifikimit tërësor të ambienteve të brendshme e të jashtme, për qytetarët e Qarkut me 7 bashki: Gjirokastër, Tepelenë, Përmet, Dropull, Këlcyrë, Libohovë dhe Memaliaj, ku bëjnë pjesë 19,963 mjete dhe 39,638 drejtues mjeti.

Investimi 100% nga vetëfinancimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, pjesë e paketës së ndërhyrjes transformuese të Shërbimeve të Transportit Rrugor anembanë vendit!

 

Transformimi i QKT Fier!

Në rrugën e transformimit epokal të Shërbimeve të Transportit Rrugor Shqiptar është drejt përfundimit rikualifikimi tërësor i Kompleksit të Kontrollit Teknik e Fizik në Drejtorinë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor Fier! Kushtet jo të denja për të trashëguara e fatkeqësisht aspak të largët për 67,000 drejtuesit e mjeteve të qarkut të Fierit, tashmë mbeten një kujtim i hidhur! Rikualifikim i kushteve të punës në infrastrukturë, pajisje teknologjike po përmirësojnë ndjeshëm performancën e punonjësve dhe shërbimin e marrë nga qytetari!

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës!

Nëse jeni një i ri apo e re nga mosha 21- 26 vjeç dhe keni përfunduar ciklin e parë të studimeve “Bachelor”, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju nxit të aplikoni në:

Transformimi total i DRSHTRR Vlorë!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor vijon transformimin rrënjësor të çdo dege e zyre ku marrin shërbime qytetarët shqiptarë! E nuk mund të mbetej pas edhe Qarku i Vlorës, i cili prej kohësh në tërësi ka p/suar një rilindje urbane e infrastrukturore.

Pamje e Punimeve për Rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju uron fundjavë të bukur me pamjet e punimeve për rikualifikimin e Qendrës së Kontrollit Teknik në ish-NSHRAK, në Drejtorinë  Rajonale të Shvrbimeve të  Transportit Rrugor në  Tiranë.  

Bëhet 1 vit i plotë qëkur ky shërbim i kaloi kësaj drejtorie, e në 12 muaj janë transformuar 8 Qendra të  Kontrollit Teknik: Vlorë, Shkodër, Sarandë, Gjirokastër, Fier, Laç, Dibër dhe Berat - Dimal.

Emisioni ‘Shkurt dhe Shqip’ të MCN TV / I Ftuar Ervin Berxolli, Mbi Botimin e  Retro – Koleksioni Shqiptar.

Në emisionin ‘Shkurt dhe Shqip’ të MCN TV nga Eljan Tanini, i ftuar Ervin Berxolli, mbi botimin e  Retro – Koleksioni Shqiptar.

Ja se cila është makina me të cilën lëvizte Enver Hoxha gjatë Luftës së Dytë Botërore. Por kush e ka atë sot?

Kur Reshat Arbana lëvizte me një Cadillac të vitit 56! Si ka mundësi?!

E thërrisnin "Morri" ose në Korçë "Izaura"! Ja se cila është makina e famshme ku policët nuk të rrihnin dot edhe aq shumë brenda saj .

Një bazë amerikane në Shqipërinë komuniste! Etj, etj….

A E DINI SE?

A E DINI SE?

  • 30,786 qytetarë janë kualifikuar për herë të parë me leje drejtimin e kategorisë B për 6-mujorin e parë të 2022.
  • 34% më shumë krahasuar me vitin 2018.
  • 44% nga drejtuesit e rinj të kualifikuar janë femra.

 Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2018, kjo shifër është rritur 62% më shumë. 

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor u uron shofereve të rinj udhëtim të mbarë.

Ford Model A e vitit 1931/ Automjeti Më i Vjetër që Merr Statusin Retro

Ditë e veçantë sot për Regjistrin e Mjeteve Historike.

Komisioni Retro vlerësoi automjetin më të vjetër, pjesë tashmë e këtij Regjistri, sjellë në Shqipëri nga Mr. Fritz Liebig.

Ford Model A e vitit 1931, është pasardhës i Model T e u prodhua në harkun kohor 1928-1931.

Ky mjet që tashmë do të gëzojë statusin Retro është një prej automjeteve që atëherë u quajtën ‘the first Regular cars’.

 

90,142 certifikime për errësimin e xhamave të mjeteve rrugore pranë DPSHTRR që nga Dhjetori 2019

Plot 90,142 certifikime për errësimin e xhamave të mjeteve rrugore janë kryer pranë Drejtorisë së Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor nga Dhjetori 2019 deri sot.

Xhamat e errësuara me materiale të homologuara ndihmojnë për:

Zëri Yt Dëgjohet

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor po ndjek nga afër pranë drejtorive rajonale perceptimin e qytetarëve dhe sugjerimet që mund të adresojnë për shërbimet që kjo drejtori ofron.

Duke nxitur komunikimin direkt në sportele me qytetarët dhe duke dëgjuar sugjerimet e tyre, kjo drejtori priret të përmirësojë shërbimet.

 

Nga 1 Qershori Kartat e Tahografit me 60% Ulje Tarife

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka nisur nga 1 Qershori lëshimin e kartave të Tahografit me 60% ulje tarife, duke e ofruar 40 Euro nga 100 Euro që kushtonte.

Karta e Tahografit mund të merret për 10 ditë nga 30 ditë që vononte përpara duke e shpejtuar procesin me 67% kursim kohe, falë rikonceptimit të shërbimit nga kjo drejtori.

Në muajin e parë të aplikimit të risive:

671 aplikime ose 227% më shumë se mesatarja mujore.

Njoftim

Njoftim mbi komunikimin me emailin zyrtar të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor. 

Për të vijuar komunikimin me qytetarët, bizneset apo instititucionet e tjera, drejtoria ka vendosur në dispozicon adresën e email-it: dpshtrr@dpshtrr.al  deri në momentin që sulmi kibernetik ndaj platformave të jetë plotësisht i mbrojtur në rrjetet digjitale.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ju faleminderon për mirëkuptimin.

Rrëzohen Në Ritestim Humbësit e Të Gjitha Pikëve Të Leje Drejtimit

Në ditën e sotme pranë Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor është paraqitur grupi i 3-të i testimit për norma sjellje, për ata shkelës të rëndë të rregullave të qarkullimit që me aktet e reja në fuqi për të rifituar të drejtën e patentës duhet të regjistrohen nga e para në autoshkollë e t’i rinënshtrohen testit teori-praktikë.

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga