DPSHTRR

You are here

Investime në DRSHTRR Laç

Vijojmë punimet për kompleksin e ri të Drejtorisë Rajonale (DRSHTRR) Laç (Kurbin)! Kantiere pune për transformim rrënjësor e kushte dinjitoze shërbimi! 

Investimi tërësisht me fondet e DPSHTRR për një drejtori rajonale ku në total pritet të realizohen mbi rreth 100 mijë shërbime në vit, duke e renditur të dytën për shërbimet në zonën veriore!

Për më shumë, shiko në: 

https://www.dpshtrr.al/drshtrr-lac

Këndi Edukativ i Sigurisë Rrugore në Vlorë

Këndi i Sigurisë Rrugore udhëtoi sërish në qytetin e Vlorës, për të zhvilluar orën mësimore kaq simpatike e të dobishme për sinjalistikën dhe rregullat e qarkullimit rrugor! 

Mësojmë rregullat e qarkullimit rrugor, sepse ne e dimë që edukimi që nis që në vegjëli, na bën qytetarë shumë të përgjegjshëm të së nesërmes! 

Për më shumë, shiko në:

https://www.dpshtrr.al/te-reja/evente/kendi-edukativ-i-sigurise-rrugore-...

Investime në DRSHTRR Vlorë - Punimet drejt përfundimit

Janë drejt fundit punimet për rikualifikimin e hapësirave funksionale të DRSHTRR Vlorë, sistemim trotuare e zona pedonale, shkallë e rampa, gjelbërim, zgara, kuneta e kullime shiu, instalime ndriçim i jashtëm e sinjalistikë për të vijuar me minipoligonin e testimit praktik, asfaltime, parkime, stola, kosha, rrethim, portë oborri, vizime, brandim e rregullime të tjera!

Rregull dhe kulturë shërbimi!

Pyetjet më të shpeshta të qytetarëve - Çregjistrim i përkohshëm i mjetit

Një nga pyetjet më të shpeshta të qytetarëve që hasen:

Nuk do qarkulloj për një periudhë të konsiderueshme me mjetin. Si të veproj që mos të llogariten detyrimet (paguaj taksat) për aq kohë sa mjeti nuk do përdoret aspak për qarkullim?

ÇREGJISTRIM I PËRKOHSHËM
Ju duhet të paraqiteni pranë drejtorisë rajonale ku banoni dhe të keni me vete:
Dokument identifikimi
Lejen e qarkullimit të mjetit
Targat e mjetit

Të gjitha detyrimet e mjetit (taksat, kamatvonesat) deri në momentin e çregjistrimit,
duhet të shlyhen!

Siguria rrugore - Shkolla "Ibrahim Kodra”

Një tjetër aktivitet me këndin lëvizës të Sigurisë Rrugore  u zhvillua, këtë herë, në qytetin bregdetar të Durrësit!

Bashkë me nxënësit e klasave të katërta, të shkollës “Ibrahim Kodra”, zhvilluam orë mësimore me rregullat bazë të qarkullimit rrugor, duke diskutuar temat e broshurës “Luaj me hapa të sigurt”. 

U kënaqëm shumë me këtë orë kaq edukuese dhe interaktive!

Përgatisim fëmijët që nesër të jenë qytetarë të përgjegjshëm!

Për më shumë, shiko në: 

Njoftim - Mbi aplikimin e gjobës automatike në rastin e mospasjes së siguracionit të detyrueshëm për mjetin

Nisur nga një njoftim i publikuar ditën e sotme në disa media dhe portale, në lidhje me aplikimin e gjobës automatike në rastin e mospasjes së siguracionit të detyrueshëm për mjetin (TPL), ju informojmë se Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë dhe DPSHTRR kanë vendosur të parën mbrojtjen e interesit publik, gjatë ushtrimit të kompetencave funksionale dhe gjatë hartimit të politikave në sektorin e transportit rrugor.

Siguria rrugore- Kopshti "Kridenel” Vlorë

Nën kujdesin e stafit të DRSHTRR Vlorë dhe edukatorëve të kopshtit “Kridenel, përgatitëm  sëbashku, këtë orë mësimore kaq simpatike e të dobishme për fëmijët️ e këtij kopshti.

Mësojmë rregullat e qarkullimit rrugor, sepse ne e dimë që edukimi që nis që në vegjëli, na bën qytetarë shumë të përgjegjshëm të së nesërmes. ️

Drejtoria Rajonale e Shërbimeve të Transportit Rrugor Vlorë.

Për më shumë, shiko në: 

Njoftim i rëndësishëm - Shërbimet në datat 15 dhe 22 Mars

Në ditët e pushimit zyrtar, në datat 15 dhe 22 Mars, DPSHTRR nuk do të ofrojë shërbim në sportele!
Në datat 16 Mars dhe 23 Mars, orari i shërbimit është: 08:00-19:00

Automotoparku i parë shqiptar - Realizohet rilevimi digjital ajror

Fundjava  e mirëseardhjes së pranverës na gjeti në  Krastë, Elbasan! 

U krye rilevimi digjital ajror (Aerial Survey), për krijimin e Ortofotos, duke përdorur pajisje topografike me saktësi të lartë, GPS; Dron - Total Station, ndërsa vijon puna në studio me pozicionimin dhe saktësimin e gjurmës për AMP (Automotoparku i parë shqiptar) dhe kompleksin e ri rajonal, të DRSHTRR Elbasan.

Raport i shërbimeve të muajit shkurt 2021 - Ja si përgjigjen qytetarët

Ekipi ynë ndjek nga afër, perceptimin e qytetarëve dhe shqetësimet apo sugjerimet që mund të adresojnë për shërbimet tona. Gjatë muajit shkurt 2021, plot 235 qytetarë plotësuan pyetësorin mbi cilësinë e shërbimeve tona, duke shprehur opinionin e tyre.

Performanca matet edhe nga institucione e anketime të tjera, por ne e vlerësojmë shumë komunikimin direkt në sportele me qytetarët!

DPSHTRR uron: Gëzuar 8 Marsin!

Mirënjohje punës tuaj kolege të nderuara!
Duajeni dhe shijojeni jetën femra shofere!
Jetëgjatë dhe plot gëzim qofshi nëna shqiptare, për të bekuar gjithçka e gjithkënd!
Ekipi i #DPSHTRR Ju Uron Gëzuar 8 Marsin! 

Dita Ndërkombëtare e Gruas - Fakte interesante

Për Ditën Ndërkombëtare të Gruas, të njohim disa fakte interesante:

A E DINI SE?

Në vitin 2021, në Shqipëri, ka +73% më shumë drejtuese mjetesh krahasuar me vitin 2016?!

Investimet në DRSHTRR Shkodër- Infrastrukturë, standarte dhe cilësi

Kushte shumë më të mira pune pranë DRSHTRR Shkodër! Cilësi dhe standarte pranë ambienteve të Kontrollit Fizik të automjeteve, ku realizohen dhjetëra mijëra praktika në vit. Kapanoni i ri i ngritur, zyra e re e taksave, pajisjet informatike të reja, sistemi i ri eDPSHTRR, kanë përmirësuar ndjeshëm cilësinë e shërbimeve. Më pak kohë e harxhuar më shumë cilësi për qytetarët. 

Projekti i rikualifikimit të plotë të QKT në DRSHTRR Vlorë - Nisin punimet së shpejti

Rikthimi i shërbimit të kontrollit teknik tek DPSHTRR do të shënojë kthesë edhe në këtë sektor me rëndësi për Automotorizimin Shqiptar.

Ka përfunduar projekti i rikualifikimit të plotë të QKT (Kolaudimi) në DRSHTRR Vlorë. Ky investim i miratuar në buxhetin e këtij viti, do të nisë procedurat, për të realizuar një transformim rrënjësor, estetik e funksional, drejt një standardi bashkëkohor, cilësor e të denjë për vendin.

Ndihmë monetare nga stafi i DRSHTRR Shkodër - Ndërtohet një tjetër banesë

Një tjetër akt solidariteti dhe mbështetje vjen nga DPSHTRR! Familja Kraja, në Bashkinë Shkodër, do të bëhet me shtëpi të re!

Apelit për ndihmë, të shfaqur në televizionin lokal 'Star Plus', në qytetin e Shkodrës, i është përgjigjur stafi DRSHTRR Shkodër, me drejtues  Elson Çeliku, së bashku me DPSHTRR, për të dhuruar ndihmë monetare për ndërtimin e banesës së familjes.

Kryefamiljarja, znj.Xhemile, së bashku me të birin e saj, Brigenin, janë shprehur mirënjohës për këtë akt human, për familjen e tyre.

Të gjithë së bashku mund tia dalim!

Gati financimi dhe projekti për rikualifikimin e DRSHTRR Dibër

Lajme të mira për shërbimet e Automotorizimit Shqiptar për Qarkun Dibër! Ka përfunduar projekti dhe është gati financimi për shtesën dhe rikualifikimin e plotë të DRSHTRR Dibër, ku shumë shpejt do të nisin punimet për modernizimin, kushtet cilësore e komode për qytetarët e punonjësit tanë. 

Investime në DRSHTRR Tiranë- Faza e 3-të e punimeve

Procedura për punimet e fazës së 3-të, të DRSHTRR Tiranë, është në përmbyllje. Kompletojmë ndriçimin e hapësirës 7800 m2 e mobilimin urban të 500 m2 trotuar; sistemime, ulëse dhe gjelbërim për rritjen e komoditetit ndaj qytetarëve, në kushtet e orareve dhe masave të detyrueshme nga pandemia.

Për më shumë, shiko në:

https://www.dpshtrr.al/drshtrr-tirane

Si duhet të veproj në rast dëmtimi të targave të mjetit? - Pyetje dhe informacion

 Një nga pyetjet më të shpeshta të qytetarëve: Si të veproj kur më dëmtohen targat e mjetit? Ndiqni informacionet orientuese për të riprodhuar targat e dëmtuara ose për t'u pajisur me targa të reja sipas rastit.
 Për më shumë informacion, vizitoni:

Monitorime për zbatimin e rregullave antiCovid-19 -Task Forca e Transportit Rrugor

Të gjithë terminalet kryesorë nga Veriu në Jug  janë nën vëzhgim nga Task Forca e Transportit Rrugor për masat antiCovid-19 në linjat ndërqytetase.

Po zhvillohet organizim i përditshëm, nga Task Forca, për të ndihmuar operatorët e transportit, në të gjitha oraret e lëvizjes së mjeteve, duke filluar që herët në mëngjes, duke vijuar më pas deri në orët e vona të mbrëmjes.

Monitorimet po realizohen  për zbatimin e rregullave antiCovid-19 dhe zbatimin e  protokollit të sigurisë nga çdo subjekt transporti udhëtarësh.

Fondet e dhuruara nga ekipi i DPSHTRR- Ndërtohet banesa e dytë

Po vijojnë punimet për ndërtimin nga themelet, e banesës së re, të Z. Visjon Haxhiajt dhe familjes së tij, pranë Bashkisë Tiranë.

Financimi i saj është mundësuar për të dytën herë, nga fondet vullnetare të mbledhura, nga mobilizimi dhe dëshira e secilit prej  punonjësve, të drejtorive rajonale dhe asaj qendrore të DPSHTRR, për të mbështetur një tjetër familje të mbetur pa banesë nga tërmeti i 28 nëntorit të vitit 2019.    

Investime në Nënzyrat e Shërbimit Lushnje- Transformim rrënjësor

Me një investim modest, pas rikualifikimit total, brenda e jashtë, janë transformuar tërësisht ambientet e DRSHTRR, në Nënzyrat e Shërbimit Lushnje!

Ambiente me rregull, të pastra, me transparencë e cilësi në shërbime e mirëadministrim, janë synimi dhe prezantimi i punës tonë!

Viti 2021, na gjen në kushte dinjitoze shërbimi, për qytetarët dhe pune, për personelin tonë! 

Masat anti-Covid - Protokolli higjieno-sanitar pranë sporteleve tona

Zbatojmë rigorozisht protokollin higjieno-sanitar për masat anti-Covid, duke siguruar një shërbim sa më cilësor, të shpejtë dhe të sigurtë!

Falenderojmë qytetarët për respektimin e masave mbrojtëse për të mirën e përbashkët! 

JU RIKUJTOJMË SE:
Pranohen VETËM qytetarët e pajisur me maska!
Rezervoni online takimin në sportel (DRSHTRR Tiranë-Kashar dhe DRSHTRR Durrës): 

Investime në DRSHTRR Sarandë

 

Vijon puna edhe për rikualifikimin e DRSHTRR Sarandë!

Po merr dritë e formë edhe kjo drejtori rajonale, për t’u kthyer në një ambient shërbimi optimal!

Punime për rrjete, instalime, termo-hidroizolim, sistem antizjarr, brandim, mobilim i ri, ambiente sanitare, minipoligon testimi, parkime, ndriçim e gjelbërim!

Me marrjen edhe të shërbimit të kolaudimit, punimet do shtrihen edhe tek objekti i kontrollit teknik, përfshirë dhe tërë oborrin!

Investimi me fondet e DPSHTRR nga të ardhurat takuese prej vetëfinancimit!

Investime në Nënzyrën e Shërbimit Lushnje

Pranë Nënzyrës të DRSHTRR, në qytetin e Lushnjës, përveç transformimit total të objektit dhe oborrit funksional, po sistemohet edhe territori në pjesën përgjatë rrugës, me synimin e krijimit të një hapësirë të gjelbër e me ulëse për qytetarët!

Për mjedisin e jashtëm duhet të kujdesemi të gjithë!

Për më shumë, kliko këtu: 

https://www.dpshtrr.al/nenzyre-sherbimi-lushnje

 

 

Investime në DRSHTRR Vlorë

Vijon puna për rikualifikimin e hapësirave funksionale të DRSHTRR Vlorë, sistemim trotuare e zona pedonale, shkallë e rampa, gjelbërim, zgara, kuneta e kullime shiu, instalime ndriçim i jashtëm e sinjalistikë për të vijuar me minipoligonin e testimit praktik, asfaltime, parkime, stola, kosha, rrethim, portë oborri, vizime, brandim e rregullime të tjera! 

Për më shumë, kliko këtu: 

https://www.dpshtrr.al/nenzyre-sherbimi-lushnje

Kontributi i DPSHTRR në Buxhetin Vendor dhe Qëndror për vitin 2020

Falë administrimit, informatizimit e organizimit  të mirë, të punës,  gjatë vitit 2020, të një viti të vështirë post tërmet e në kushtet e pandemisë nga Covid-19, me masat e kufizimet, konfirmohen rezultate rekord  të ekipit të DPSHTRR në volum arkëtimi  në kontributin, si agjent tatimor për Buxhetin Qendror e Vendor;  në të ardhurat për vetë entin; si dhe në kontributin fiskal të entit, në buxhetin e shtetit, si tatimpagues!

Shitblerja e një mjeti të regjistruar në Shqipëri- Si të veproni në këtë rast?

Si duhet të veproni për shitblerjen e një mjeti të regjistruar në Shqipëri?

A realizohet kontrata e shitjes së mjetit edhe në DPSHTRR?

Sa kushton shërbimi dhe çfarë dokumentesh duhet të merrni me vete?

Ndiqni informacionet orientuese për të ndjekur hap pas hapi procedurën e shitblerjes së mjeti,  pranë sporteleve të drejtorive tona rajonale!

Investimet në DRSHTRR Shkodër - Shërbime cilësore

Me rreth 133 mijë praktika në vit, DRSHTRR Shkodër ofron shërbim për 80 mijë drejtues mjetesh dhe 50 mijë mjete të regjistruara.

Sot, qytetarët e Shkodrës marrin shërbime cilësore në kushte të përmirësuara pune, falë investimeve në ambiente, kapanonit për kontrollin fizik e zyrave të shërbimit, si edhe rrjeteve e sistemeve të reja. 

Prioriteti ynë, lehtësia e shërbimeve për qytetarët!

 

Pages


Certifikuar sipas Standardit ISO 9001 nga