PARADA “RETRO” E MJETEVE HISTORIKE SHQIPTARE, PASIONI QË JETON MES KUJTIMEVE

You are here

PARADA “RETRO” E MJETEVE HISTORIKE SHQIPTARE, PASIONI QË JETON MES KUJTIMEVE

PARADA “RETRO” E MJETEVE HISTORIKE SHQIPTARE, PASIONI QË JETON MES KUJTIMEVE!
Për herë të parë pas kaq shumë vitesh, shtetet e Europës festojnë në formën më të pazakontë “Javën Europiane”, nën moton e distancimit social por që në fakt na bashkon edhe më shumë në këtëfë tëtë Prej dy muajsh kemi jetuar mes kujtimeve, pasioneve the dëshirave duke vlerësuar rëndësinë e çdo momenti to the bukur in the emocioni që ndizet nga nostalgjia. 
Megjithatë, koncepti i izolimit nuk është i panjohur për Shqipërinë e vogël, historia e së cilës ka udhëtuar vite më parë mes peripecive dhe mbylljes së kufijve tëmëmëmëmëmëmër Sisteme to the ngritura mbi izolimin and ndjesive dhe dëshirave ku shprehja and individualitetit, to bukurës dhe to the huajës shihej si një kërcënim ndaj vendit dhe dënohej ashpër, njj realitet qëtëh Per, disa njerëz, me shpirt rebel e të padakordësuar me depersonalizimin në seri gjatë periudhës së komunizmit, gjetën rrëkeza lirie për të fshehur pasionet e tire për artin, muzikën, e altri. Pavarësisht se në dukje mjetet mbuloheshin nga tenda të arnuara, mjeshtrat dhe dashamirësit që udhëtuan me mjetet e pakta të asaj kohe,
Dikur një komunitet i padukshëm dhe i pluhurosur në vitet and harresës, prej tashmë 1 viti, komuniteti RETRO i krijuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeh përkrkhëvkë il vetëdijes qytetare në këtë ditë kuptimplotë të Javës Europiane. Ndonëse të lëna jashtë vëmendjes publike për kaq shumë kohë, mjetet historike shqiptare do fitojnë shumë shpejt të drejtat historike të merituara, duke u bërë pjesë e Regjistrit Zirtë
Muzeu lëvizës simpatik i koleksionit RETRO udhëton në trajtën e një parade surprizë në rrugët kryesore të kryeqyteti ku dashamirësit e nostalgjisë sodisin nga dritaret dne ballkonet e pneumatico e musica jazz e musica jazz Një paradë me modele të ndryshme mjetesh që pasurojnë me ngjyra jete rrugët e qeta të Tiranës d manifeston shpresën në sytë kureshtarë duke rikujtuar sërish se kufijtë gjeografik nuk mëpëre nuk e humbin kurrë besimin.

Parada RETRO në Tiranë!