Këshilla për udhëtimin me kujdes në ditët me mot të acartë!

You are here

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor udhëzon drejtuesit e mjeteve të tregojnë kujdes të veçantë gjatë udhëtimit në ditët me mot të acartë. Në publikimin në faqen zyrtare të DPSHTRR, këshillat përfshijnë:

1. Verifikimin që sistemet e ngrohjes së kabinës, xhamave dhe pasqyrave funksionojnë në mënyrën e duhur;
Përdorimi i antifreeze për sistemin e ftohjes së motorit;
2. Qarkullimi vetëm me goma të përshtatshme për stinën e dimrit;
3. Mbajtja gjithnjë në makinë mjetet e domosdoshme për qarkullimin në temperatura ekstreme (zinxhirë, pastruese për akullin e xhamave, etj.)
4. Kur ka dëborë apo ngricë, koeficienti i fërkimit me asfaltin ulet ndjeshëm ndaj duhet ruajtur distanca e sigurisë shtesë nga mjeti që paraprin;
5. Mos kryerja e manovrave të nxituara veçanërisht në prani të dëborës;
6. Qytetarët duhet të tregohe  të kujdesshëm me frenimin dhe rrotullimet e timonit.

#DPSHTRR #MIE #UdhëtoMeKujdes

Video: 

Këshilla për ditët me mot të acartë!