Rreth Përgjegjësisë Sociale

DPSHTRR krahas misionit dhe shërbimeve që ofron, ka në fokusin e saj zhvillimin e përgjegjësisë sociale për të ofruar veprimtari  në interesin më të lartë të mjedisit dhe të shoqërisë.

Që prej dhjetorit të 2018 dhe në vazhdim, DPSHTRR ka krijuar programe risi dhe ka zhvilluar aktivitete shoqërore për të përmirësuar shërbimet, për të informuar, lehtësuar jetesën e individëve në shoqëri por edhe për të mbështetur nisma sensibilizuese apo në raste të fenomeneve natyore.

 

PROGRAMET

Kalendar Aktivitetesh

28/09/2022

Këndi i Sigurisë Rrugore në Shkollën Industriale “Pavarësia”

Këndi i Sigurisë Rrugore nisi me programet edukative për vitin e ri shkollor 2022-2023,  pranë ambienteve të jashtme të shkollës së mesme industriale "Pavarësia", në qytetin e Vlorës, ku  edukojmë dhe informojmë fëmijët mbi rregullat e qarkullimit rrugor dhe këshillat mbi sigurinë rrugore në hapësirën e posaçme që simulon një qytet të vogël me sinjalistikat e duhura rrugore. Përfshirja që të...

Lexo më shumë

28/09/2022

Konkursi Europian Edukativ për Sigurinë Rrugore në Zadar

Këtë fundjavë Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor ishte prezente në Zadar të Kroacisë, në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC), që promovon Sigurinë rrugore tek fëmijët, për të ndarë me kolegë të këtij sektori ide e arritje, përpjekje e risi në lëmin e pafund të edukimit mbi përdorimin e rrugës! Në këtë konkurs Shqipëria u përfaqësua nga nxënësit e...

Lexo më shumë

18/09/2022

DRSHTRR  Sarandë, Kukës, Gjirokastër në Aksion Pastrimi

Në ditën Botërore të Pastrimit, për t’ju bashkuar nismës së Green Line Albania,  me kolegë nga Drejtoritë Rajonale të Shërbimeve të Transportit Rrugor në Sarandë, Kukës, Gjirokastër (ku lejoi moti) u mblodhën shumë mbetje plastike e jo të vetëdegradueshme.  Mjedisi i pastër është përgjegjësi qytetare! Në qytetet e tjera, aksioni i pastrimit do të shtyhet fundjavën e ardhshme për shkak të motit. 

Lexo më shumë

18/09/2022

Fillimi i Javës Evropiane të Lëvizshmërisë Vjen Plot Aktivitete

Fillimi i javës Evropiane të Lëvizshmërisë, sjell një sërë aktivitetesh dhe evente të cilat promovojnë lëvizjet alternative nëpër rrugët e qytetit Tirana është një ndër qytetet më aktive në promovimin e përdorimit të biçikletës, duke lehtësuar lëvizjen e tyre me korsi të dedikuara. Disa nga eventet sensibilizuese të kësaj jave përmendim:Dita pa makina", "Bike to Work & Bike to School", Këndi...

Lexo më shumë

16/09/2022

DPSHTRR  në Ditën Botërore të Pastrimit i Bashkohet Nismës së...

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor në Ditën Botërore të Pastrimit i bashkohet nismës së Green Line Albania për pastrimin e Shqipërisë. Ju sfidojmë secilin prej jush, që të jeni pjesë duke ndërmarrë nisma individuale apo në grup për largimin e sa më shumë mbeturinave nga rrugët e lagjes, qytetit, fshatit, si dhe nga akset kombëtare. Mjaftojnë vetëm 4 hapa të thjeshtë...

Lexo më shumë

15/09/2022

Java Evropiane e Lëvizshmërisë në Tiranë, 16- 22 Shtator

Java Evropiane e Lëvizshmërisë, si një projekt i përvitshëm i Komisionit Europian, synon përmirësimin e cilësisë së jetesës duke promovuar përdorimin e transportit publik, biçikletën  e mjete të tjera alternative, dhe sigurisht ecjen. Tema për këtë vit është "Lidhje më të mira", dhe synon të nxjerrë në pah dhe të nxisë sinergjitë midis njerëzve dhe vendeve që ofrojnë ekspertizën,...

Lexo më shumë

12/09/2022

Suksese Të Gjithë Nxënësve Në Këtë Vit Shkollor / Së Shpejti...

Duke i uruar të gjithë nxënësve një vit të mbarë shkollor, ju rikujtojmë që së shpejti do takoheni edhe me ekipin e Këndit Edukativ për Sigurinë Rrugore Jemi krenarë dhe të përkushtuar për të vijuar me këtë projekt, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Sporteve, bashkitë, policinë, Kryqin e Kuq, shkollat, komunitetet, etj., duke sensibilizuar për mobilitetin urban, sigurinë rrugore,...

Lexo më shumë

05/09/2022

5 Shtator/ Dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës

Sot festojmë ditën e Shenjtërimit të Nënë Terezës, misionares së humanizmit, paqes dhe dashurisë. Le të na shërbejë kjo ditë, e jo vetëm, të kujtojmë çfarë është dedikimi ndaj njerëzve në nevojë dhe promovimi i paqes në botë. “Ne nuk kemi nevojë për armë dhe bomba që të sjellim paqe në botë. Kemi nevojë për dashuri dhe dhembshuri.”

Lexo më shumë

30/06/2022

Orët Edukative të Sigurisë Rrugore në Muajin Qershor

E ndërsa bëhemi gati të mbyllim muajin Qershor, rikujtojmë rëndësinë e edukimit me normat dhe sjelljet mbi sigurinë rrugore, nisma e aktivitete, të cilat Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor vijon vendoshmërisht në shkollat kombëtare. Rreth 157 fëmijë kryen trajnimin dhe cirkuitin  e klasës së sigurisë rrugore në shkollat: ”24 Maji” në Vlorë, "Demokracia” në Korçë, "Kolë...

Lexo më shumë

09/06/2022

Orët e Fundit Mësimore me Këndin Fantastik të Sigurisë Rrugore

Orët e fundit mësimore bëhen më interesante me këndin fantastik të sigurisë rrugore. Ekipi i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, ka shëtitur qytet më qytet, dhe ka zhvilluar orën edukative kaq të pëlqyer nga të gjithë nxënësit. Edukimi rrugor, i cili shërben për të njohur tabelat dhe rregullat bazë të qarkullimit rrugor, duhet të nisë që në fëmijëri përmes lojës...

Lexo më shumë

19/04/2022

Këndi i Sigurisë Rrugore në shkollën Dora D’Istria në Tiranë

Diell, edukim dhe argëtim! Këndi i Sigurisë Rrugore u vendos në shkollën Dora D’Istria në Tiranë! Një improvizim i rrugës me të gjitha sinjalistikat përkatëse ku vogëlushët pedaluan me biçikleta dhe mësuan mbi rregullat dhe si duhet të sillen në situata të ndryshme e të përditshme. Së bashku me skuadrën fantastike të Kryqit të Kuq mësojmë si të japim ndihmën e shpejtë duke praktikuar situata...

Lexo më shumë

04/04/2022

Mësojnë për rregullat e Sigurisë Rrugore

Buzëqeshje të dashura nën "hijen" e  kokores mbrojtëse, teksa mësojnë për rregullat e Sigurisë Rrugore, në Këndin Statik në qytetin e Vlorës. Mësojmë aktivisht brezin e ri, si përdorues të ardhshëm të rrugës e si kontribues në vijim, pse jo, të politikave rrugore! Go!!

Lexo më shumë